In pragul frumoasei varste de 77 de ani, Florin Piersic a avut amabitatea de a acorda un interviu in exclusivitate pentru Sinteza Zilei, unde a vorbit cu admiratie si respect despre unii dintre prietenii sai : Sergiu Nicolaescu, Marius Tuca, Dinu Cernescu, Colea Rautu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Radu Beligan, Paul Everac, Septimiu Sever, Dan Iordachescu, Victor Opaschi, Petru Lucinschi, Ion Iliescu si multi altii.

• Florin Piersic a lucrat cu Sergiu Nicolaescu la mai multe proiecte cinematografice si regreta ca nu era in tara cand acesta s-a stins, informeaza Romania TV. Absent la ceremonia de incinerare a lui Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic a povestit o amintire tulburatoare despre regizor. "Imi pare rau ca nu am fost aici in Romania ca eram la filmari in Ungaria, pentru ca as fi avut ceva de spus, pentru ca l-am avut aproape pe Sergiu Nicolaescu si nu uit decat un singur lucru. La inmormantarea lui Iurie Darie m-a luat de brat, s-a apropiat de urechea mea si mi-a spus "Ne vine randul". M-am intors si i-am spus "Sergiule, nu spune asa ceva". E o vorba pe care sotia mea mi-a spus-o zilele astea: "Nu moare un actor decat atunci cand ii moare ultimul spectator", a spus Florin Piersic la Romania TV.

• Click noteaza marturia lui Florin Piersic despre cum i-a schimbat destinul Sergiu Nicolaescu. La inceputurile carierei de actor, Florin Piersic (77 de ani) a primit oferta de a se stabili in Germania. In acel moment crucial, Sergiu Nicolaescu a fost cel care l-a influentat sa se intoarca si sa-si continue meseria in Romania. Actorul Florin Piersic a povestit in exclusivitate pentru Click! cum Sergiu Nicolaescu i-a ghidat pasii spre a face cariera in Romania si a renunta la gandul de a lua drumul Germaniei. O delegatie in Berlin pentru a participa la premiera unei coproductii romano-germane il punea pe Piersic fata in fata cu Branner, un producator neamt. Cel din urma i-a propus actorului roman sa renunte la tara lui natala si sa-si continue cariera peste hotare. Sergiu Nicolaescu a intervenit si a venit atat cu o propunere de rol in filmul "Mihai Viteazul", cat si cu sfatul de a se intoarce acasa. "Am mers impreuna cu tizul meu, Sergiu Florin Nicolaescu, intr-o delegatie in Germania, la un film in care el impartise scaunul de regizor cu cel al unui neamt, iar eu avusesem un rol in respectivul film. La un moment dat a venit marele producator Branner si mi-a spus ca sunt talentat si ca si-ar dori sa raman in Germania. I-am spus lui Sergiu: 'Mama mea moare daca afla ca am ramas aici!', Atunci, el mi-a spus sa ma intorc cu el pentru ca-mi va da rolul lui Sigismund, din filmul 'Mihai Viteazul'. Am ramas in Romania datorita lui Sergiu Nicolaescu", a povestit Florin Piersic.

• Florin Piersic serbeaza 77 de ani pe scena, informeaza Libertatea. Unul din cele mai sonore nume din teatrul si filmul romanesc si a dat viata multor personaje celebre, asa ca nu-si putea serba ziua decat pe scena. Florin Piersic implineste 77 de ani, duminica, pe 27 ianuarie, si va avea parte de o aniversare dubla, cu sute de prieteni, la Palatul Copiilor din Bucuresti. Celebrul actor se va afla de ziua lui, pe scena Palatului Copiilor, unde joaca in comedia romantica "Straini in noapte," alaturi de actrita Medeea Marinescu. Asa ca, practic, de ziua lui, va avea parte de doua aniversari, pentru ca va juca in doua reprezentatii ale aceluiasi spectacol.Piesa imbina rasturnarile de situatie, minciuna si seductia si ofera o lectie despre trecerea timpului. Florin Piersic da viata personajului Pierre, un om care simte ca nu a reusit sa realizeze tot ce si-a propus in viata, iar Medeea Marinescu o joaca pe Julietta, o femeie care stie ce vrea. Cand drumurile personajelor se intersecteaza, fiecare descopera ca are asteptari diferite de la celalalt, fapt care duce la dezvaluirea unui lant de secrete.Si daca la poveste si pesonajele celebre adaugam regia semnata de maestrul Radu Beligan, putem spune ca piesa va fi o "petrecere" pe cinste pentru sutele de oameni din public care vor veni sa-l vada de la ora 16.00 si, respectiv, de la ora 19.00.

• Florin Piersic joaca, de ziua lui, in piesa "Straini in noapte", informeaza si provincianews.ro. Florin Piersic ii asteapta pe cei care il indragesc la spectacolul in care o are ca partenera pe Medeea Marinescu. Doua generatii ale scenei lirice, doua personaje imprevizibile, un recital actoricesc plin de savoare si haz ii asteapta pe spectatori pe scena Palatului National al Copiilor. "Straini in noapte" este o comedie romantica, in care se imbina rasturnarile de situatie, minciuna si seductia, dar si o lectie despre trecerea timpului. Florin Piersic da viata personajului Pierre, un om care simte ca nu a reusit sa realizeze tot ce si-a propus in viata, iar Medeea Marinescu o joaca pe Julietta, o femeie care stie ce vrea. Cand drumurile personajelor se intersecteaza, fiecare descopera ca are asteptari diferite de la celalalt, fapt care duce la dezvaluirea unui lant de secrete. Datorita interesului sporit al publicului fata de acest spectacol, pe 27 ianuarie, la Palatul National al Copiilor vor avea loc doua reprezentatii: prima cu incepere de la ora 16.00, iar a doua, de la ora 19.00.

• Joaca la 77 de ani. Biletele se gasesc la casa de bilete a Palatului Copiilor, in reteaua Biletoo - Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald‘s), librariile Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului si Cinema Patria. Cei ce doresc sa comande online o pot face pe www.Biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilete.ro. Florin Piersic, nascut pe 27 ianuarie 1936, in Cluj, este unul dintre cei mai importanti actori romani de teatru si film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat in film este Margelatu. El a jucat in filme precum "Ciulinii Baraganului" (1957), "Neamul Soimarestilor" (1964), "Haiducii lui Saptecai" (1970), "Zestrea Domnitei Ralu" (1971), "Colierul de turcoaze" (1985), "Fix alert" (2004) si "Eminescu versus Eminem" (2005).