In luna septembrie, chiar de Ziua Crucii, la Muzeul Taranului Roman bucurestenii au putut admira si achizitiona crucifixuri din lemn pictate, de diverse dimensiuni si modele, create de membrii Atelierului de creatie de la Pucioasa.
Crucifixurile mari ajungeau chiar si la 350 RON, depinde de tehnica si de volumul de munca.
"Toate s-au vandut: si cele mari si cele mici. Multi oameni au cumparat ca sa le dea cadou, de Ziua Crucii. E bine ca oamenii nu uita de aceasta sarbatoare", ne-a spus o maicuta de la stand.
Aici, puteai gasi si: cruci, pristolnice, diferite modele de cruci, cruci cu mesaje din Sfanta Scriptura.
Puteti sa le achizitionati si la expozitia organizata pe 11 octombrie, la Sala Dalles.
"Suntem de la Manastirea de la Pucioasa. E un atelier de creatie crestin-ortodox, Noul Ierusalim Cetatea Sfanta, unde tinerii vin si creeaza obiecte precum: crucifixuri, cristolnite, cruci cu mesaje din pictura, sfinti, boluri din lemn si cause cu mesaje de hrana spirituala. Sunt pictate pe lemn de esenta tare si difera ca pret in functie de tehnica folosita, pentru ca la unele se mai intervine si cu cioplitul", ne-a spus Ana Maria, o membra a atelierului de creatie crestin-ortodox de la Pucioasa.
La standul lor gasiti cruci mari pictate in lemn - intre 100 - 350 RON, crucifixuri ce au ca tehnica preparatul pe icoana - intre 30 - 75 RON, cruci flexibile din ceramica - la 80 RON, icoane pe lemn - intre 200 - 250 RON, icoane pictate pe lemn vechi de la Muzeul Satului - la 350 RON.
Interesant este faptul ca fiecare obiect expus aici are o poveste a lui si un mesaj pe care il transmite.