money.ro - Finala selectiei nationale. Cezar va reprezenta Romania la EUROVISION 2013

In finala selectiei nationale EUROVISION 2013, desfasurata sambata seara si difuzata de TV, Cezar a obtinut maximul de puncte de la televot si locul al treilea in optiunile juriului.
Cezar a obtinut 9.774 de puncte din partea publicului, clasandu-se pe primul loc. A fost urmat de Casa Presei cu 8.552 de puncte si de Luminita Anghel cu 7.469 de puncte.
In finala nationala Eurovision au concurat 12 melodii: Narcis Iustin Ianau cu melodia "Seven", Elena Carstea Muttart - "Spinning", Ovidiu Anton - "Run away with me", Cristian Prajescu - "The best thing in life is to love", Al Mike feat. Renee Santana - "What is love", Andrei Leonte - "Paralyzed", Casa Presei - "Un Refren", FreeStay - "Criminal Mind", Luminita Anghel - "Unique", Cezar - "It‘s my life", Electric Fence - "Emilia" si Tudor Turcu - "Hello".
Cezar va concura in cea de a doua semifinala de la Malmo, programata pe 16 mai.
Finala se va desfasura pe 14 mai, iar finala Eurovision va avea loc pe 18 mai.
Concursul Eurovision este transmis in Europa, Australia, Asia, Canada si Statele Unite.
Cele mai bune performante ale Romaniei in competitia Eurovision au fost de doua ori locul al treilea, obtinut in 2010 de Paula Seling si Ovi cu piesa "Playing with fire" si in 2005 de Luminita Anghel si Sistem cu "Let me try", si o data locul al patrulea, in 2006, prin Mihai Traistariu cu "Tornero".
Anul trecut, Romania a fost reprezentata de trupa Mandinga, cu melodia "Zaleilah", clasata pe locul 12 in finala competitiei.