CARAVANA METROPOLIS revine vara aceasta cu cele mai bune 15 filme europene si de autor, in Bucuresti si alte noua orase din tara, a anuntat Asociatia Culturala Metropolis, cea care organizeaza evenimentul.
Astfel, manifestarea se va desfasura in perioada 5 iunie - 14 septembrie la Bucuresti, Targu Mures, Brasov, Hunedoara, Iasi, Piatra-Neamt, Craiova, Sibiu, Timisoara si Constanta, in piete centrale sau parcuri.
Un numar de 15 filme vor fi proiectate de marti pana duminica, de la ora 21.30, utilizand cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 de metri patrati, si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii, potrivit surselor citate.
"In conditiile in care cinematografele in aer liber si gradinile de vara au disparut dupa anul 1989, numarul cinematografelor a scazut, iar in unele orase nici nu exista sali de cinema, CARAVANA METROPOLIS urmareste facilitarea accesului publicului la film, diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber si a ofertei de film, prin prezentarea unor productii premiate la importante festivaluri internationale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film dar care nu se bucura de o atentie deosebita in sistemul traditional de distributie, filme europene si productii independente care satisfac cele mai pretentioase gusturi, dar si pe cele ale necunoscatorilor", afirma reprezentantii organizatorilor.
"Anul acesta, selectia este mai bogata ca oricand, la fel si portofoliul de orase. Imi doresc sa transformam cat mai multi romani in iubitori ai cinematografiei europene si de autor, sa aud oamenii vorbind pe strada si in autobuz nu despre fotbal si politica, ci despre ce au vazut aseara la cinema. Filmele pe care le vom proiecta vor starni emotii extraordinare, controverse, dileme, aspiratii. Imi doresc sa vad sentimente uriase in oameni", a spus Ligia Kesisian Mitulescu, director artistic.