Recent, la Coftale, pe Strada Stefan Mihaileanu nr.42, a avut loc un eveniment de martisor la care (Chic Victim) a adus accesorii lucrate manual din pietre semipretioase si elemente vintage, punand accent pe brose si pandantive, iar Blossom a fost prezenta cu esarfe si posete din matase naturala, lucrate manual.
Conceptul e simplu: ne invitam clientele la un punch, la povesti si la un mic targ de martisor.
Martisoarele au fost asortate cu esarfe si posete din matase naturala aduse din Cambodgia de catre Blossom - Fashion for a Social Cause.
Sunt fine si delicate, lucrate 100% manual in ateliere traditionale.
"Avem doua colectii: una de vara si una de iarna si targul de martisor - organizat de mine si de sora mea, Ana Opris. Cele mai cautate sunt bratarile din pietre naturale si cristale de Bohemia", ne-a spus Antoaneta Opris, designer de bijuterii.
Pasiunea ei pentru pietre a inceput cu multi ani in urma. Am facut margelele in 2010 si le-am lansat in 2011! Din toamna 2012 s-a deschis magazinul online www.chicvictim.ro. Toate metalele pe care le folosim nu au reactii alergice pentru ca sunt facute dintr-un aliaj antialergic", a adaugat Antoaneta Opris.
La standul ei, puteai gasi: colier din labradorit - 450 RON, colier din jad - 225 RON, bratara din jad cu rodonit - 65 RON, bratara din jad cu carneol, din ametist cu citrin, din pirita cu citrin, din agat cu jad si piatra soarelui de sinteza naturala, din cuart roz, din labradorit, din turcoaz de sinteza industriala si din jad alb obtinut prin iradiere, papioane de martisor create din elemente de accesorii vintage de acum 30 de ani si fireturi de metal. Martisoarele vintage sunt in serie limitata!
In cadrul targului vintage a fost prezenta si Alina Banescu - cu ersarfe din matase naturala create in Cambodgia.
"La mine pasiunea pentru targurile vintage a aparut dupa tsunamiul din Asia! In Cambodgia e un taram al creativitatii ONG-urilor. Incet incet am luat legatura cu ONG-urile - ei au o traditie: iau mamele copiilor strazii si le ofera o formare in diferite centre artizanale. Cand te duci prima data in Asia incepe sa-ti placa si ajunge sa fie ca un microb care te prinde! Am fost opt ani la rand in Asia impreuna cu prietenul meu. Produsele expuse aici, la Coftale, sunt facute de oameni cu handicap - femei si barbati. Esarfele din matase naturala - facute manual - costa intre 80 - 200 RON, iar gentile intre 100 - 300 RON", ne-a spus Alina Banescu. Banii obtinuti din vanzarea lor sunt reinvestiti in alte produse din Cambodgia, ne-a asigurat Alina.