Alina Avadanei este o tanara de 17 ani, eleva in clasa a XI-a, la Colegiul National "Iulia Hasdeu", care si-a facut recent debutul literar la Cenaclul din orasul Galati.
Cea care a moderat seara literara de la Galati a fost poeta Angela Baciu, care a citit un fragment dintr-un roman al Alinei Avadanei, "Zbor cazut" (pe care isi doreste sa il publice la o editura).
Alina Avadanei scrie si la revista "Idealuri" editata de Colegiul National "Iulia Hasdeu".
Reproducem un fragment de-al tinerei liceene, din proza "Povestea Dorei Striendberg", publicat in aceasta revista, in nr. 65 - 66: "Nu era la fel cum imi aminteam. Ochii de un albastru profund, usor creionati de umbre violacee lasau impresia unei oboseli crunte, desi expresia sa neutra, de papusa de portelan parea la fel de indiferenta, de o mandrie interioara, ca de obicei. Ma priveste... isi da seama ca o tintuiesc, dar cum sa nu te uiti la o asemenea fiinta miraculoasa? La o domnisoara atat de inconstienta de propriile sale calitati care pare totusi atat de mandra... Sopteste ceva in surdina, parca vrand sa comunice cu propria sa faptura. Buzele de un roz pal i se miscau intr-o maniera atat de provocatoare, de o senzualitate inedita care nu era constientizata insa si de persoana care executa aceasta miscare care ma ispitea chiar si pe mine. Simteam cum trupul sau se arcuia sub greutatea propriilor plete intunecate. Nu eram uimit atat de supletea trupului sau cat de frumusetea sa frageda care crestea parca la fiecare miscare. Cate-o usoara bataie de vant ii sageta pletele care, neputincioase, se inaltau spre ceruri si apoi cadeau intr-un suav dans armonios. Plapandele sale maini inclestau adesea invizibila, dar totodata prezenta sa naframa care aluneca domol de-a lungul podoabei capilare brazdand dungi de grosimi moderate care-i evidentiau irizatiile inflacarate".