Sezonul estival care tocmai s-a incheiat a lasat un gust amar atat galatenilor, cat si reprezentantilor Administratiei Domeniului Public (ADP). Pe de o parte galatenii reclama conditiile intalnite in zonele de agrement, iar pe de alta directorul ADP, Eduard Grosu, afirma ca incasarile de la Plaja "Dunarea" si Lacul "Vanatori" au fost mult mai mici decat cheltuielile de intretinere.

Desi au fost singurele zone de agrement in care galatenii s-ar fi putut distra in aceasta vara, autoritatile locale nu le-au dat prea mare importanta si nici banii necesari pentru investitii. Acest lucru a determinat atat nemultumirea celor care, din lipsa de alte spatii de distractie, au mers la Plaja "Dunarea" sau au facut un gratar la Lacul "Vanatori".

Spre exemplu Georgiana Moraru, studenta, afirma ca ar fi nevoie de schimbari majore in cele doua zone de agrement daca autoritatile vor ca aceste spatii sa devina profitabile atat pentru bugetul local, cat si pentru galateni: "Am fost de trei sau patru ori la Plaja 'Dunarea'. Nu mi-a placut pentru ca era mizerie. Sunt de parere ca ar fi putut face, spre exemplu, un spatiu pentru volei. Acum sunt doar doi pari, fara fileu, fara nimic".

La randul ei Aurelia Rotaru, economista, a spus ca vara trecuta nu s-a putut duce la plaja insa, din cate stie, pe acolo ar fi nevoie de mai multa cutenie si amenajare.

Nici Lacul "Vanatori" nu a atras prea multi vizitatori in sezonul care tocmai s-a incheiat si asta se datoreaza conditiilor oferite. Tot Georgina Moraru ne-a spus ca practic nu ai ce sa faci acolo, totul este in paragina: "Nu mi-a placut nimic. Pe spatiul verde erau tomberoane inconjurate de gunoi, casutele nu erau functionale, iar hidrobicicletele erau defecte".

Cheltuieli mai mari decat incasari

Intretinerea celor doua zone de agrement a scos din buzunarul ADP mai multi bani decat au reprezentat incasarile din toata perioada verii. Eduard Grosu ne-a declarat ca, daca pentru Lacul "Vanatori" s-au cheltuit aproximativ 50.000 de lei, suma necesara pentru plata angajatilor si intretinerea zonei, incasarile obtinute din taxele percepute vizitatorilor au fost de aproximativ 30.000 de lei.

La Plaja "Dunarea" balanta cheltuielilor si a veniturilor este mai echilibrata. Directorul ADP afirma ca acestea au fost in jur de 300.000 de lei. Cu toate acestea Eduard Grosu spune ca pentru anul viitor cele doua zone de agrement au mare nevoie de investitii din partea Primariei.