B365.ro: Bulevardul Unirii devine pietonal din acest an

Bulevardul Unirii va deveni zona de promenada pentru bucuresteni. Este vorba despre segmentul cuprins intre Piata Unirii si Piata Constitutiei. Proiectul va fi implementat din acest an, a declarat primarul general, Sorin Oprescu. Tot printre prioritatile edilului-sef au fost incluse si largirea podului Hasdeu si reabilitarea raului Dambovita.
"Dupa alegerile din 10 iunie, vom face o rectificare bugetara si ne vom apuca de transformarea Bulevardului Unirii in zona pietonala. Vor fi si magazine si unitati economice pe margine", a declarat marti, primarul general, Sorin Oprescu.
Mai exact, Primaria Capitalei vrea sa "mute" Bd. Unirii de pe centru pe margine. Astfel, zona centrala, cu fantanile, unde acum circula masinile va deveni pietonala, iar masinile vor circula pe laterale, unde sunt acum trotuarele. Transformarea va cuprinde zona de bulevard cuprinsa intre Piata Unirii si Piata Constitutiei.
Ulterior, primaria va transforma si Piata Constitutiei in spatiu pentru evenimente si spectacole. Sub piata va fi construita si o parcare subterana.
"Tot pe lista prioritatilor este si reabilitarea raului Dambovita, largirea podului Hasdeu, Podul Izvor", a mai spus edilul-sef. Astfel, malurile Dambovitei vor fi transformate in zona de promenada. Raul va fi curatat, vor fi amenajate zone verzi, dar si alei pe margine pentru promenada.
Toate aceste proiecte fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. Realizarea PIDU a revenit, in urma unui concurs de solutii, Asociatiei ASUB, un consortiu format din 14 companii. Cele peste 30 de proiecte incluse in PIDU vor fi realizate cu fonduri europene si cu bani de la bugetul local.