Daca la prima editie a targului de toamna produsele alimentare erau expuse in corturi militare, in acest an directorul Administratiei Pietelor Agroalimentare va amenaja in Piata Centrala 10 casute din lemn, special decorate pentru Ziua Recoltei. Costurile manifestarilor dedicate targului de toamna nu depasesc 20.000 de lei.

Din cauza secetei excesive din acest an, motiv pentru care productia agricola a fost mult mai scazuta, directorul Administratiei Pietelor Agroalimentare (APA), Emil Popa, a decis organizarea Zilei Recoltei in 22 si 23 septembrie, adica cu doua saptamani mai devreme decat in mod obisnuit.

"Am incercat sa profesionalizam targul si in acest an am adus 10 casute din lemn pe care le vom decora pentru expozitiile producatorilor agricoli. De asemenea vom organiza si o expozitie de utilaje agricole", a mai spus Emil Popa.

Ziua Recoltei, fara Directia Agricola

Cea de-a sasea editie a targului de toamna va fi organizata, in premiera, doar de Administratia Pietelor Agroalimentare fara ajutorul Directiei Agricole.

"Am fost nevoiti sa ne descurcam singuri, reprezentantii Directiei Agricole au considerat ca acest an a fost unul foarte greu pentru agricultura galateana si nu au mai dorit sa se implice si in organizarea zilei Recoltei", a mai explicat directorul APA.

Comercianti atentie la preturi

Pe de alta parte directorul APA a cerut comerciantilor sa nu profite de eveniment si de faptul ca vor veni foarte multi cumparatori si sa creasca preturile. Emil Popa le-a cerut vanzatorilor din Piata Centrala sa se aprovizioneze cu o cantitate mai mare de legume si fructe pentru a face fata tuturor solicitarilor din cele doua zile, cat se va desfasura targul de toamna.

La editia a sasea a Zilei Recoltei si-au anuntat prezenta o suta de producatori atat din judetul nostru, cat si din cele vecine, dar si din Bucuresti si chiar Ardeal. La manifestarile dedicate targului de toamna vor participa si mesteri populari din Galati. In ceea ce priveste personalitatile politice, Emil Popa este de parere ca vor fi prezente suficiente personalitati, mai ales ca se apropie alegerile europarlamentare.