Sistemul energetic nu se afla in situatie de criza din cauza secetei si a posibilitatii de inchidere a unor capacitati de producere a electricitatii, iar eventualele cresteri ale pretului energiei vor fi preluate de producatori, ne asigura ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. El a precizat ca riscul comercial ce decurge din conditiile de seceta in aceasta vara poate fi acoperit de sistem prin intrarea in productie a Termoelectrica si a altor termocentrale, si de cumpararea de catre producatori a energiei electrice la preturi mai mari, fara scumpiri pentru consumatorii casnici.
"Costurile energiei vor fi afectate, dar vom incerca sa le absorbim in sistem, dar doar in cazul consumatorilor casnici", a spus Vosganian.
De asemenea, nu este necesara restrictionarea consumului de electricitate, insa daca Dispecerul Energetic National va considera ca nu exista suficienta energie pentru a acoperi cererea interna, centralele Termoelectrica si alte termocentrale vor intra in functiune si vor compensa deficitul. (M.C.I.)