10 persoane au fost selectionate ieri pentru a munci in Spania in meseriile de sofer de camion, macelar si lucrator in carmangerie.

Pentru a doua oara in decurs de trei luni, angajatorii spanioli au venit ieri la Galati pentru a angaja personal calificat in anumite meserii pentru a lucra in strainatate. Inca de la primele ore ale diminetii, persoanele care doreau sa munceasca in Spania s-au prezentat la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru a sustine un interviu in fata reprezentantilor firmei straine.

Unul dintre cei care a venit pentru a-si incerca norocul a fost Vasile Tudor, in varsta de 48 de ani, care ne-a spus ca ar dori sa lucreze ca sofer de camion. "Am experienta in aceasta meserie si am venit cu speranta ca voi fi angajat. Inca nu am intrat la interviu, nu stiu cati bani voi castiga, dar sper sa fie mai mult decat primesc acum, adica in jur de 1.400 de lei. Cu salariul pe care il primesc nu pot trai decent, mai ales ca am si un baiat care este student la Iasi. Poate va fi mai bine, asa sper", ne-a mai spus Vasile Tudor.

Conform situatiei intocmite de conducerea AJOFM, dintre cele 12 persoane care au sustinut un interviu in fata reprezentantilor angajatorului spaniol au fost selectate in vederea angajarii 10, respectiv 4 soferi de camion, un macelar si 5 lucratori in industria manufacturiera, respectiv carmangerie.

Selectia celor care doresc sa lucreze in Spania va continua si azi, cand angajatorii vor fi interesati sa angajeze mecanici auto si de autobuz, electricieni auto, tamplari aluminiu si PVC si electricieni.

La inceputul lunii septembrie, cand a avut loc, la sediul AJOFM, prima actiune de acest tip, dintre cele 60 de persoane care au dorit sa munceasca in Spania au fost selectate 17, doar barbati, care au fost angajati sa lucreze ca mecanic de camion, electrician vehicule, electrician reparatii electrice si frigotehnist. Interesul angajatorilor spanioli pentru forta de munca a crescut de la inceputul anului, cand Romania a intrat in Uniunea Europeana, ceea ce a determinat liberalizarea pietei fortei de munca.