Iantu va prezenta, la TVR 2, un concurs de cultura generala despre Romania.
Virgil Iantu se alatura Televiziunii Romane pentru un show 100% romanesc. Din 17 aprilie a.c., indragitul prezentator va aduce la TVR 2, in prime-time, un nou concurs de cultura generala despre Romania, un format nou care isi propune educarea telespectatorilor, in acord cu misiunea publica a TVR.
Virgil Iantu aduce un plus de valoare brandului TVR. Ne lipsesc vedetele cunoscute si iubite de toata lumea, lucru subliniat de cele mai recente sondaje, care arata ca mai avem doar cativa colegi care ocupa un loc clar in topul optiunilor publicului. Este nevoie de mult mai multi oameni talentati si carismatici, declara Irina Radu, Presedinte-Director General al TVR.
Au fost vremuri cand toate televiziunile au luat vedete de la TVR, insa, TVR n-a mai crescut si format vedete de multa vreme. E momentul sa redevenim televiziune, sa lucram cu formate si vedete de succes. Acest moment marcheaza si plata datoriilor si un nou inceput pentru TVR. Mi s-a parut firesc ca primul format cu miza sa fie un concurs de cultura generala. Asta arata ce si cum vrem sa fim, adauga Irina Radu.
Decizia lui V. Iantu de a se alatura acestui proiect a venit in mod natural, acesta fiind un mare sustinator al ideii ca publicul romanesc merita emisiuni de calitate, care isi propun sa gaseasca numitorul comun dintre divertisment si educatie, traditii si valori autohtone: In ultima vreme, din ce in ce mai multi oameni (de la prietenii cei mai apropiati si pana la toti cei care imi trimit ganduri frumoase online zilnic) ma intrebau de ce nu revin pe TV. Insa propunerile primite nu coincideau cu valorile sau credintele mele, de la care nu m-am abatut, asa cum nu o voi face nici de acum inainte. Trebuie sa recunosc ca mi-a venit destul de natural sa devin partener cu Televiziunea Romana. Intr-un fel sau altul suntem datori sa le oferim romanilor ceea ce merita â€" emisiuni inteligente, cu informatii de valoare, si de o calitate ireprosabila, a declarat Virgil Iantu.
Nu cred ca sunt singurul care vede ca noua generatie are nevoie de emisiuni din care sa isi poate alege modele, de oameni care sa le demonstreze ca ceea ce stii te reprezinta cu adevarat ca individ. O cultura generala solida trebuie sa se bazeze si pe cunoasterea lucrurilor care ne definesc cultura. Astazi mai mult ca oricand e important sa nu ne pierdem identitatea si sa invatam sa pretuim locul in care ne-am nascut. E usor sa hulim tot ce inseamna valori nationale, daca nu le-am cunoscut cu adevarat. Si iata cum dorinta de a ma reintalni cu publicul s-a sincronizat perfect cu excelenta propunere a celor de la TVR si Zucchero Media. Sunt nerabadator sa fiu din nou pe platou si sa traiesc alaturi de concurenti emotiile si bucuria invingatorului!, a adaugat Iantu.
Emisiunea, un format nou dezvoltat de TVR impreuna cu compania Zucchero Media, face parte din noua grila de programe a Televiziunii Romane. Filmarile vor incepe curand, iar noi detalii vor fi dezvaluite in saptamanile ce urmeaza.