De Ce News : Efect de criza: Revista Flacara si-a incheiat aparitia in print

Veste trista pentru cititorii Revistei Flacara. Publicatia si-a incetat aparitia in print, ultimul numar fiind cel aparut in decembrie 2012. Pana la momentul unui context economic mai favorabil, revista, al carei prim numar a aparut pe 22 octombrie 1911, va fi transferata exclusiv pe online.
Incepand din aceasta luna, aparitia Revistei Flacara in print a fost sistata temporar. Am luat aceasta decizie din cauza deciziilor prin care trece printul", a declarat pentru Mediafax, George Arion, presedintele director general al societatii Publicatiile Flacara SA..
Decizia sistarii aparitiei urmatoarelor numere in print a fost una destul de grea pentru conducere. "Am 38 de ani de Flacara, in februarie ii implinesc", a spus George Arion, precizand ca incetarea aparitiei in print a Revistei Flacara a presupus si o restructurare a angajatilor publicatiei, "pentru prima data in istoria noastra".
In ceea ce priveste site-ul publicatiei - www.revistaflacara.ro -, George Arion a explicat ca nu a fost luata inca o decizie cu privire la o eventuala dezvoltare a acestuia. "In privinta site-ului, trebuie sa luam o hotarare. Il mentinem, cel putin o perioada", a spus George Arion.
Fondata in urma cu mai bine de un secol, de catre Constantin Banu, Revista Flacara si-a mai sistat aparitia de trei ori.
Fondatorul si primul director al revistei a fost Constantin Banu. Adoptand o stilistica proprie marilor publicatii culturale europene, revista s-a bucurat de succes in epoca, de-a lungul vremii multe personalitati semnand in paginile ei, precum I. L. Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Ion Agarbiceanu, Alexandru Vlahuta, Victor Eftimiu, Mihail Sadoveanu, George Cosbuc Mihai Beniuc, Eugen Jebeleanu, Nina Cassian, Eusebiu Camilar, Adrian Paunescu, Zaharia Stancu, Demostene Botez, Dumitru Radu Popescu, Serban Cioculescu, G. Dimisianu, Aurel Dragos Munteanu, Aurel Baranga, Teodor Mazilu, Pop Simion, Mircea Malita, Ioan Alexandru, Fanus Neagu, Marin Sorescu.
Revista si-a continuat aparitia si in anii regimului Ceausescu, activitatea ei fiind coordonata de Adrian Paunescu, organizatorul si fondatorul faimoaselor Cenacluri "Flacara" pentru tineret.