UNPR va propune in cadrul consultarilor de la Cotroceni un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate pentru iesirea din criza.
"Conducerea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei va prezenta, in cadrul intalnirii, concluziile discutiilor purtate de UNPR, la sfarsitul saptamanii trecute, cu delegatia FMI condusa de Jeffrey Franks. Din aceste discutii a rezultat faptul ca autoritatilor romane le revine exclusiv sarcina de a opera mecanismele economice necesare pentru atingerea pragului de deficit negociat. Fondul Monetar International nu dicteaza masuri economice sau politici fiscale, relatia dintre Romania si FMI fiind una de parteneriat, in cadrul careia sunt negociati indicatorii macroeconomici actuali si de perspectiva. Pentru a crea conditiile sociale corespunzatoare depasirii perioadei de criza, UNPR propune un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate", se arata intr-un comunicat de presa al formatiunii.
"In ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare, trebuie sa avem in vedere in continuare consolidarea componentei politice, pentru a incerca sa separam Mecanismul de Cooperare si Verificare de procesul de aderare la Schengen, teme fara o legatura formala. De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca statele membre vor incerca sa construiasca mecanisme de sanctiune pentru tarile cu deficit excedentar", se mai arata in comunicatul Uniunii.