Unul dintre cele mai mari centre comerciale din Bucuresti se va construi pe platforma fostei fabrici Electroaparataj din Sectorul 2. Mega Mall va beneficia de 1.000 de noi locuri de parcare.
Mega-Mall se va intinde pe o suprafata de teren de 5,6 hectare.
Certificatul de urbanism a fost eliberat de Primaria Sectorului 2 pentru contructia unui centru comercial de trei etaje, alaturi de o parcare imensa dispusa pe 10 etaje, cu un total de circa 1.000 de locuri. Mega Mall urmeaza sa fie construit pe o suprafata de 5,6 hectare de teren in strada Pierre de Coubertin nr. 3 - 5, pe locul fostei societati Electroaparataj.
Potrivit documentatiilor de urbanism, noul spatiu comercial va avea doua subsoluri din care primul este destinat parcarilor subterane, scarilor rulante, adapost pentru protectia civila si spatii tehnice, iar cel de-al doilea pentru spatii comerciale, alimentatie publica, recreare si holuri de circulatie.
La parterul cladirii si la etajele 1 si 2 vor fi amenajate spatii comerciale si de alimentatie publica, recreere si holuri de circulatie, iar etajul 2 va avea in plus fata de celelalte nivele spatii de entertainment si cinematografe.
Etajul 3 va avea preponderent accese pentru personal si eventual vizitatori, holuri de circulatie, birouri administrative, spatii tehnice si de aprovizionare, urmand ca terasa cladirii sa fie amenajata ca parcare destinata cumparatorilor, insule de vegetatie sezoniera, circulatii si in functie de necesitati zone tehnice.
Grupul austriac Real 4 You, care detine de mai multi ani platforma Electroaparataj, a realizat pana in prezent doar lucrari de demolare si planificare, fiind in cautarea viitorilor chiriasi, scrie zf.ro.
Mega Mall ar urma sa fie deschis in 2014.