Autoturismul Dacia Solenza, lansat in martie 2003 pentru a inlocui modelul SuperNova si a asigura "interimatul " pina la debutul Daciei Logan, va fi scos din productie pe data de 31 martie. Initial, modelul Solenza a fost planificat sa fie mentinut in productie pina in anul 2007, insa conducerea companiei Dacia a luat decizia incetarii productiei ca urmare a cererii mari pentru noul model - Logan, a carui productie va ajunge la 600 de masini pe zi odata cu introducerea, din acest an, a lucrului in trei schimburi la Uzina Dacia si a adaptarii liniilor de montaj de la Solenza.
In perioada 2003-2004, constructorul argesean a produs 73.515 de autoturisme Solenza, iar in acest an, pina la 31 martie, productia se va situa la aproximativ 5.000 de unitati. Dacia Solenza a inceput sa fie comercializata din 10 aprilie 2003 pe piata romaneasca, la preturi cuprinse intre 5.100 si 6.350 de euro, in patru versiuni de echipare: Confort, Rapsodie, Clima si Scala. Solenza a oferit, in premiera pentru constructorul argesean, echipamente precum geamuri cu actionare electrica, radio CD, roti cu diametrul de 14 toli sau directie asistata (rigiditatea volanului creste odata cu viteza). Pentru realizarea Daciei Solenza, sau proiectul cu numele de cod X41, s-au facut investitii de 40 milioane euro, din care 30 milioane de euro au fost investitiile industriale specifice pentru noile piese.
Potrivit reprezentantilor Dacia, Solenza a reprezentat pentru Dacia intoarcerea la modernitate si o ruptura cu vechea gama derivata din Renault 12. Afisind dimensiunile unei autoturism familial compact, Solenza a prezentat, pentru prima oara in gama constructorului, atributele noii identitati de marca Dacia - noul blazon, tridimensional, cromat si colorat in albastru, pus in valoare in centrul calandrului. Aceasta noua emblema a identitatii vizuale Dacia este la originea desenului calandrului in "V ". Lunga de 4,08 metri si avind un ampatament de 2,48 metri, Dacia Solenza s-a numarat printre cele mai incapatoare berline tricorp compacte disponibile pe piata. Dimensiunile generoase ale interiorului sint completate de volumul incapator al spatiului pentru bagaje, care masoara nu mai putin de 370 de litri.