Intr-un discurs tinut, marti, in Parlament, presedintele Traian Basescu vorbea de necesitatea contractarii unui nou imprumut de la FMI, undeva in 2011. Solutia presedintelui este privita, insa, cu ironie de Opozitie. "Avem un presedinte care nu stie altceva decat ca, atunci cand s-au terminat banii, sa imprumute altii", spune Crin Antonescu.
"In afara Constitutiei, presedintele decide in Romania cand si cum se incheie un acord cu FMI. Avem un presedinte, un prim-ministru, ministrii de Finante care nu stiu altceva decat ca, atunci cand s-au terminat banii, sa imprumute altii", spune presedintele PNL, Crin Antonescu, atragand atentia, totodata, ca "nenorocirea este ca dansii imprumuta si noi vom plati".
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in fata Parlamentului, ca Romania va contracta un nou imprumut de la FMI in 2011, pentru a mentine credibilitatea si pentru a avea un rating de tara favorabil.
"Romania are nevoie de imprumuturi in continuare. In 2011 vom semna un nou acord cu FMI. Datorita deficitelor, lipsei de reforme structurale, nimeni nu imprumuta Romania pe termen lung. Romania, in momentul de fata, are probleme uriase in a contracta imprumuturi cu scadenta la trei ani. Mentinerea intr-un acord cu FMI este legata direct de credibilitatea noastra in fata investitorilor straini si obtinerea la finele lui 2011 a unui rating in categoria A. Reformele acestea nu sunt de stanga sau de dreapta, ci de responsabilitate pentru reforma statului, asumate de Romania prin aderarea la UE", spunea, atunci, presedintele Traian Basescu.