O afacere pornita de la zero de doi craioveni a ajuns recunoscuta pe plan national. Aproximativ 50 de tone de înghetata Top Gel ies zilnic pe poarta fabricii, în 83 de sortimente. Un produs accesibil tuturor si de calitate a condus la succesul companiei. La început a fost comertul cu înghetata produsa de altii. Apoi, cei doi asociati craioveni, Petre Popa si Robert Iriza, si-au dat seama ca pot face profit din productia proprie de înghetata. Firma a aparut în 1994 sub alta denumire, iar în 1998, actuala Top Gel Prod conta deja pe piata locala a înghetatei. Top Gel "s-a facut mare" într-un spatiu mic de pe strada Caracal, din Craiova. "Compania a investit masiv în forta de vânzari, în parcul de autovehicule si de congelatoare, iar dezvoltarea a fost exponentiala. Este foarte important sa ai o baza tehnica proprie si sa nu depinzi de dealer", a afirmat managerul general al Top Gel, Adriean Asan. Din Dolj, distributia s-a dezvoltat treptat, pe zone geografice, astfel ca acum firma Top Gel are 11 depozite frigorifice dispuse în toate regiunile tarii, detine 170 de autovehicule si are cea mai mare flota de congelatoare dintre toti concurentii - 18.500 de lazi frigorifice.  
Fabrica de zece milioane de euro În anul 2006, a început productia de înghetata în noua fabrica, ridicata de la zero, în comuna Cârcea, la câtiva kilometri de Craiova, unde se afla si depozitul firmei. Ansamblul de productie a costat zece milioane de euro, fiind utilat dupa ultimele standarde. Desi a fost realizata cu forte proprii, investitia a fost înregistrata la Agentia Româna a Investitiilor Straine (ARIS) ca fiind "cu impact semnificativ în economie". Pentru acest lucru, compania a avut un avantaj fiscal, în sensul ca investitia devenea deductibila la momentul punerii în functiune. "Nu am accesat fonduri europene, pentru ca trebuia sa asteptam prea mult dupa toate aprobarile si nu se putea. Aveam nevoie rapida de dezvoltare", a explicat directorul Asan. În prezent, Top Gel produce 50-60 de tone de înghetata pe zi în sezonul de vârf, când în fabrica lucreaza 520 de oameni, multi angajati pe perioada determinata. Dezavantajul brandului Top Gel este ca produsul se consuma doar în sezonul cald, astfel ca iarna fabrica îsi sisteaza productia, iar personalul angajat permanent asigura întretinerea utilajelor. Se lucreaza în schimburi, iar afacerea merge nonstop, de la idei, la produsul finit. În 2006, cifra de afaceri a Top Gel a fost de 7,3 milioane de euro (profit 417.000 de euro), potrivit datelor preluate de la Ministerul Economiei si Finantelor. În 2007, afacerile au crescut la 11,35 milioane de euro (profit 355.000 de euro), iar pe 2008, conducerea anticipeaza o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro si un profit considerabil. Fabrica este standardizata atât pentru calitate (TUV Cert 9901), cât si pentru siguranta alimentului (ISO 22000). 
Vafa, produsul traditional al Top Gel Anul acesta, 83 de sortimente de înghetata Top Gel ies pe poarta fabricii de lânga Craiova. Cel mai raspândit produs este vafa traditionala, fabricata initial numai de Top Gel, dar preluata recent si de concurenta. Înghetata la cornet este înca unul dintre produsele de top ale societatii. Abordarea manageriala si orientarea marketingului catre micul consumator a condus la dezvoltarea produsului "made in Craiova". "Politica noastra este axata pe comertul traditional. Majoritatea vânzarilor se înregistreaza la magazinele de lânga coltul blocului, pentru ca înghetata este un produs care se poate consuma si pe strada. Din experienta noastra, înghetata se preteaza foarte mult la acest gen de comert", a explicat managerul general, Adriean Asan. Materia prima se procura în mare parte de pe piata externa: Belgia (ciocolata), Polonia, Cehia, Danemarca, Franta, Italia. 
Aceleasi dificultati ca în orice business 
Ca orice companie autohtona care se dezvolta prin propriile forte, greutatile întâmpinate sunt de natura birocratica, mai ales cele legate de legislatia imperfecta. Pâna la aderarea României la Uniunea Europeana, înghetata era considerata în legislatia româneasca "produs de origine animala" (pe când este un aliment), aspect ce îngreuna cu mult obtinerea autorizarilor necesare productiei, extinderii, introducerii unui sortiment nou etc. Compania Top Gel este printre putinele din Craiova care recunosc ca în perioada de vârf a vânzarilor pot exista mici inconveniente în distributia înghetatei catre cei 16.000 de clienti din tara. Cererea foarte mare face ca livrarile sa aiba mici întârzieri, aspecte pe care conducerea companiei încearca sa le remedieze.