Dupa BCR si Raiffeisen a sosit si randul BRD sa fie atacata de phisheri, asa-zisii criminali online, titreaza site-ul Banknews.
Utilizatorii de e-mail au fost supusi joi, 29 martie, unei tentative de frauda prin metoda cunoscuta sub numele de "phising", se arata intr-un comunicat de presa al bancii, preluat de BankNews.ro.
Aceasta modalitate de fraudare consta in transmiterea de mesaje electronice catre utilizatori de e-mail, prin care acestora li se solicita date personale de identificare bancara. In mod concret, mesajul e-mail a fost transmis ca venind in mod aparent din partea BRD si solicita accesarea unui site cu design identic cu cel al serviciului de internet banking www.brd-net.ro in scopul completarii unor date personale (user si parola, numar card, data expirarii cardului, PIN-ul).
BRD-Groupe Société Générale a luat imediat masuri pentru blocarea acestei tentative de furt de date personale, iar securitatea sistemului informatic care sustine functionarea serviciului de internet banking BRD-Net nu a fost niciun moment pusa in pericol. (D.E.)