Reprezentantii Camerei Nationale a Taximetristilor din Romania (CNTR) au obtinut la inceputul saptamanii de la mi-nistrul Finantelor, Sebastian Vladescu, promisiunea ca se va revizui legislatia astfel incat taximetristii nu vor mai fi obligati sa emita facturi fiscale clientilor.
Astfel, bonurile fiscale emise de aparatele de taxat fiscale aflate pe masinile taxi vor fi considerate documente fiscale ce pot fi inregistrate in contabilitate. Unul dintre factorii care au stat la baza acestei cereri a taximetristilor este imposibilitatea completarii facturii fiscale de catre taximetristii aflati in traseu in conditii de trafic. Un alt factor, si cu siguranta cel mai important, evocat de reprezentantii CNTR, este ca nicaieri in lume prestatorii de astfel de servicii nu elibereaza facturi fiscale. Conform dispozitiei date de ministrul Sebastian Vladescu, in cel mai scurt timp posibil, poate chiar o saptamana, se va emite in acest sens o hotarare a Ministerului de Finante.
Biroul Executiv al CNTR hotarase zilele trecute intr-o sedinta iesirea in strada a tuturor taximetristilor din Romania in cazul obtinerii unui raspuns negativ din partea auto-ritatilor centrale. (Maria Vulpe)