Camera de Comert si Industrie (CCI) "Oltenia" a facut primul pas in amenajarea unui spatiu expozitional, in colaborare cu Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova. Cea de-a 15-a editie a "Targului national cu participare internationala Agrotex 2006" se va desfasura pe platforma RAT, in perioada 13-18 mai, si nu la Teatrul National ca pana acum. "In urma cu 15 ani, una dintre primele noastre manifestari expozitionale se concretiza in acest targ. Am ales acest targ deoarece la Craiova si in Dolj se lucra intr-un ritm important de productie la MAT si Suma Bailesti. Aceasta editie reprezinta insa un nou inceput, atat sub raportul locatiei, cat si al suportului tehnic", a afirmat Gheorghe Albu, presedintele CCI "Oltenia", cel care s-a declarat de nenumarate ori jenat ca trebuia sa expuna utilajele agricole pe platforma Teatrului National.
La AGROTEX vor fi prezente aproximativ 40 de firme
La AGROTEX vor expune 27 de firme producatoare si distribuitoare de masini, utilaje si echipamente agricole, produse agricole, seminte si produse chimice pentru agricultura. La acestea se adauga 12 dealeri ai unor agenti economici romani si straini. Pe perioada targului, vizitatorii vor fi informati cu privire la noutatile agricole, la preocuparile statiunilor de cercetare, la noile generatii de utilaje, dar vor primi si informatii referitoare la facilitatile create de Ministerul Apelor, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) pentru producatorii agricoli. "Ca o noutate este prezenta unui birou specializat SAPARD", a mai spus Albu.
Succesul AGROTEX 2006 depinde de vreme
Potrivit afirmatiilor presedintelui CCI "Oltenia", prin acest eveniment, Camera isi propune si sa creeze vadul pentru un Centru Euroregional Transfrontalier, visul mai vechi al reprezentantilor CCI.
"Daca exista un targ mare, de care oamenii stiu, poti aduce un serviciu specializat. Daca luam in calcul ca in Dolj sunt aproximativ 3.000 de societati ce au ca domeniu de activitate agricultura, putem spune ca ne asteptam sa avem cel putin 1.500 de vizitatori. La acestia se adauga fermierii", a concluzionat Gheorghe Albu. Fiind un targ in aer liber, singura problema ar putea fi reprezentata de vreme.