Sute de agenti economici au depus la Directia Apele Romane Dobrogea Litoral Constanta (DADL), note de intentie privind incheierea de contracte de prestari servicii pentru plaje.
Potrivit directorului DADL Constanta, Ionel Manafu, vor fi analizate cu prioritate notele de intentie ale agentilor economici care detin hoteluri si ale operatorilor de turism. Vor fi favorizati ofertantii care vor suprafete mari de plaja, care au hoteluri langa plaja si cei care au cifre mari de afaceri.
Pentru a intra in competitie, agentii economici trebuie sa solicite o suprafata minima de plaja cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de metri patrati, in functie de latimea plajei. Astfel, pentru o latime a plajei mai mica de 30 de metri, suprafata minima este de 1.500 de metri patrati; pentru o latime cuprinsa intre 30 si 70 de metri, suprafata minima este de 5.000 de metri patrati; pentru o latime mai mare de 70 de metri, suprafata minima este de 10.000 de metri patrati.
Tarifele de contractare a plajelor variaza intre 4.900 de lei si 35.000 de lei pe metrul patrat.
Depunerea si verificarea documentatiei se va efectua de catre comisia de verificare a DADL incepand de astazi si pana miercuri, 25 mai. Nu vor fi acceptate documentatiile incomplete si cele ale agentilor economici care figureaza cu debite in evidentele contabile ale DADL decat dupa achitarea integrala a datoriilor si a penalitatilor aferente.
Pe plaja se pot amplasa constructii demontabile pentru servit bauturi racoritoare (beach-baruri), pentru depozitate umbrele si sezlonguri. Constructiile se vor realiza dupa un model-tip, care va fi pus la dispozitia beneficiarilor de catre DADL. Beach-barurile vor fi dispuse numai la limita dinspre uscat a plajei si la o distanta de minimum 50 de metri fata de alte constructii existente, cum ar fi terasele. In zonele in care nu exista terase, distanta intre doua beach- baruri va fi de minimum 150 de metri. (Simona Zburlea)