Cu toate ca multi angajatori ignora importanta ei, atmosfera la locul de munca poate transforma un salariat nemultumit în unul multumit si invers.Alegerea unui loc de munca este influentata de mai multe elemente. "Exista joburi extrem de bine platite, dar în care atmosfera de lucru este apasatoare, si locuri de munca mai slab remunerate, dar care ofera satisfactii si un mediu extraordinar. Oamenii tind sa aleaga o slujba care le ofera poate mai putini bani, dar de la care, la terminarea programului, pleaca împacati", noteaza specialistii în resurse umane de la www.elady.ro. Acest lucru se datoreaza faptului ca, într-o atmosfera destinsa, orice sarcina pare mai usoara si este mai rapid rezolvata, în timp ce munca poate deveni o corvoada daca aveti colegi si sefi rautaciosi sau meschini.  
Stresul la serviciu, contagios "Aproximativ 20% dintre problemele legate de absenteism sunt cauzate de stresul angajatilor. De asemenea, epuizarea reprezinta unul dintre motivele care duc la cresterea fluctuatiei de personal", spun specialistii citati de www.bloombiz.ro. Si asta nu este tot. "Un om stresat reuseste sa streseze înca zece persoane, în timp ce unul relaxat poate schimba starea psihica a doar doua persoane", precizeaza www.netsun.ro. 
Acceptati ce nu puteti schimba Pe lânga faptul ca are un efect negativ asupra performantelor la locul de munca, stresul va poate distruge cariera. Pentru a înlatura stresul de la serviciu, specialistii va recomanda ca, în primul rând, sa va stabiliti prioritati si sa nu lasati la urma sarcinile neplacute. Adoptati un stil de viata sanatos si nu va suprasolicitati. "Suntem stresati pentru ca ne place sa fim apreciati. Învatati sa fiti selectiv si sa refuzati politicos, fara sa jigniti sau sa suparati pe cineva", va sfatuiesc specialistii www.banknews.ro. Mai mult decât atât, trebuie sa aflati care sunt lucrurile ce va streseaza, sa acceptati ce nu puteti schimba si sa încercati sa vedeti problemele si din alt punct de vedere. De asemenea, nu uitati sa va faceti timp pentru a va relaxa. 
Atmosfera stresanta Un mediu greu de suportat este acela în care colegii profita unul de celalalt, fac glume proaste (în special, bancuri cu conotatii sexuale sau rasiste) si în care toata lumea "sapa" pe toata lumea în fata sefilor.
La acestea se adauga lipsa controlului asupra muncii (prea multa sau prea putina activitate), lipsa de comunicare si de apreciere a efortului depus.