e-politic.ro informeaza: Sorin Bota propune o strategie pentru salvarea CFR.
Presedintele Departamentului de Transporturi si Infrastructura PSD, senatorul Marius Sorin Bota, a afirmat ca trebuie elaborata o strategie de dezvoltare pe termen lung pentru a rezolva problemele cu care se confrunta CFR, care se fie agreata de toate partidele politice.
"Aceste probleme, acutizate in ultimii ani, se datoreaza managementului distructiv al fostului ministru Radu Berceanu intrucat numirile politice si schimbarile dese ale conducerii in functie de interesele politice au 'omorat' sansele de dezvoltare a companiilor CFR. Strategia despre care vorbeste conducerea Departamentului de Transporturi si Infrastructura se afla in curs de pregatire la PSD iar aceasta va mai propune facilitati pentru transportul de marfa care, este mai putin poluant decat cel rutier, dar si posibilitatea ca autoritatile publice locale sa poata prelua transportul de calatori pe calea ferata, precizeaza Sorin Bota, intr-un comunicat remis www.e-politic.ro
Senatorul Marius Sorin Bota apreciaza ca CFR Marfa poate reveni pe profit chiar din acest an "daca managementul isi va face treaba si va fi lasat in pace". Acesta a precizat ca este oportun sa fie pastrat, in cadrul unei singure companii, un "schelet" cu rute principale profitabile pentru transportul de marfa si calatori. Restul rutelor pot fi preluate prin licitatie de operatori privati.