Romania Libera a publicat stenograme integrale in dosarul Vintu (pasaje nepreluate pana acum de presa), pe care le puteti citi in continuare.
'Dupa ce au fost publicate in presa mai multe fragmente de stenograme din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu care reprezentau discutiile omului de afaceri cu jurnalisti din grupul Realitatea si politicieni, HotNews.ro a obtinut de la Tribunalul Bucuresti stenogramele integrale ale discutiilor purtate de Vantu cu Sergiu Toader (foto), Stelian Tanase si Corina Dragotescu.

Una din cele mai ample stenograme din dosar este cea a discutiilor dintre fostul presedinte al Grupului Realitatea-Catavencu, Sergiu Toader si Sorin Ovidiu Vantu.
S-a discutat despre cum dialogul dintre cei doi releva viziunea pe care omul de afaceri o are despre independenta editoriala si despre structura unui grup de presa.
Contactat de catre HotNews.ro, Sergiu Toader a refuzat sa comenteze stenogramele si a transmis urmatorul SMS: "Orice ati dori nu ma intereseaza. Ma deranjati!"

Urmatoarea stenograma a discutiei dintre Sorin Ovidiu Vantu si Sergiu Toader din 6 martie 2010 nu a aparut deloc in presa:
"Sergiu Toader: Ce dracul, ca ala (n.r. Basescu) a avut toate consiliile judetene, serviciile, jurnalistii, p... mea i-a avut pe toti.
Sorin Ovidiu Vantu: Sergiu, iarta-ma. Geoana a avut toate partidele politice minus PDL, in rest a avut toate partidele politice, toate sindicatele, aproape toata presa. Hai, mai, Sergiu, lasa-l naibii. A fost, bine, o oaste imensa, dar de stransura, exact cum a venit Baiazid peste Mircea cel Batran. Au venit 200.000 de tantalai peste 40.000 de moldoveni, decisi sa-i f..a. Sau din Tara Romaneasca, mult mai determinati, mult mai motivati, mult mai destepti. Nu numarul conteaza, ci calitatea si organizarea" (...)
Toader: Nu, dar spui, adica, ca nu ai condus tu, de parca, sa-mi bag p... ba da, ai fost la butoane!
SOV: Nu, am fost la butoanele unei organizatii construite de tine, draga Sergiu. lasa-ma dracului in pace! Care, atunci cand am vrut sa apas pe buton, n-a functionat cum am avut eu nevoie si cu asta, basta! Acum va actiona, va functiona in conformitate cu nevoile mele. E atat de simplu!
Toader: Ai schimbat organizatia, ti-ai schimbat obiectivele dupa ce ea era construita. Mie mi-ai
cerut sa o contruiesc intr-un fel, cum mi-ai spus, asa am construit-o.
SOV: Ca sa fiu mai simplu, de acum nu mai tin cont de tine, tin cont doar de interesele mele.
Toader: Bine, e bine asa.
SOV: E bine asa? E clar?
Toader: Trebuie sa fii precis in termeni. Ai construit-o cum mi-ai cerut-o si, la un moment dat, ai zis: Vreau sa-mi bag p... in ea. "Ia, ma, si baga-ti p... in ea!".
SOV: Acuma ti-am cerut, astazi, sa-mi pui organizatia pe picioare, organizatia la punct, care sa functioneze in conformitate... Cand mi-am exprimat eu interesele, ea sa functioneze in sensul ala.
Toader: Punct. Asta fac. Asta fac.
(...)
SOV: Nu, nene, nu manipulez pe nimeni, le spun care sunt noile realitati.
Toader: Absolut. Despre asta trebuie sa vorbim foarte, foarte deschis, adica, si nu e nici de rusine, dimpotriva, se practica in toata lumea, nene, este foarte OK.
SOV: Cum sa fie de rusine? Mai mult decat atat, draga Sergiu, tu stii ce esti acolo, in fapt? Ce functie ai acolo, in fapt, draga prietene? Esti reprezentantul editorial al patronului. In orice trust de presa, patronul real al trustului de presa are un reprezentant editorial, care are grija de interesele patronului.
Toader: Sunt comisarul sovietic.
SOV: Absolut, fara discutie. Iar organizatiile straine, dincolo de aceea ce comunica in exterior pentru prostii din Europa de Est stiu lucrul asta, baga-mi-as p..., de sute de ani, nu de ieri.
Toader: Pai Mardoc nu are niciun astfel de ofiter, Mardoc (n.r. Rupert Murdoch) da telefon din Australia direct la The Sun, in Londra, si zice ia schimba-mi, ma, in p... mea, prima pagina.
SOV: Ai vazut? E atat de simplu, adica stai , ma, ce-mi trebuie? O sugem prin batista, sugem p... prin batista? Nu tata! Ea este organizatie care trebuie sa raspunda intereselor de business ale patronului. Punct. Mai ales ca patronul nu are niciun fel, repet, Sergiu, si cred ca vezi, azi nu am niciun fel de miza politica. Ma doare fix in c.. de politica. Ma intereseaza doar piata de publicitate, piata media, industria media din Romania, industria electronica. E singurul lucru care ma intereseaza.
(...)
Toader: Sa-mi bag p..., eu cred ca am fost isterici in lupta asta (n.r. lupta impotriva lui Basescu), de-aia ne uraste lumea, ca am fost isterici.
SOV: Ei, am fost pe dracul! Stai linistit, tocmai, ca am lasat supape majore, Publika , Radio Realitatea, Catavencu, o gramada de organizatii, Guerrila, le-am lasat libere bai, baiatule!
Toader: Daca nu erau alea eram in... cum e la Antena 3 acum.
SOV: Stop, opreste-te.
Toader: Aia ne-a credibilizat..."