Guvernul va asigura despagubiri de 65,34 milioane de lei (653,4 miliarde de lei vechi) pentru exproprierea imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul autostrazii Brasov-Bors in judetele Cluj si Bihor, se arata intr-un comunicat al Executivului.
Potrivit comunicatului, despagubirile vor fi acordate proprietarilor de imobile expropriate din localitatile Campia Turzii, Gilau, Floresti, Savadisla, Petrestii de Jos, Luna si Sandulesti din judetul Cluj si Abram, Suplacu de Barcau, Balc, Chislaz, Tauteu, Sarbi si Biharia din judetul Bihor.
In sedinta din 14 iulie, Guvernul a aprobat amplasamentul acestei lucrari de utilitate publica de interes national si declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii.
Suma globala estimata va fi asigurata din credite externe contractate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), garantate de Ministerul Finantelor Publice, precum si de la bugetul de stat, in limita prevederilor anuale aprobate cu aceasta destinatie in bugetul MTCT.
Fondurile vor fi virate de catre Ministerul Finantelor intr-un cont bancar deschis pe numele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in vederea efectuarii despagubirilor in caz de expropriere.
Dupa realizarea procedurilor de expropriere, imobilele vor trece in domeniul public al statului si in administrarea MTCT si vor fi concesionate CNADNR.
De asemenea, Executivul a aprobat despagubiri de 1,2 milioane de lei
(12 miliarde de lei vechi) pentru proprietarii imobilelor care vor fi expropriate pentru largirea segmentului de drum Baneasa-Otopeni.