Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) estimeaza ca va obtine in acest an trei miliarde de lei (echivalent a un miliard de dolari) prin listarea la bursa a pachetului de 46% din actiuni pe care statul il mai detine la RomTelecom, a declarat ministrul Zsolt Nagy (foto), citat de Mediafax. Suma a fost evaluata de catre directia de specialitate din cadrul MCTI, a precizat el.
Lansarea ofertei publice initiale de actiuni va avea loc in cursul acestui an, cel mai probabil pana in septembrie, pe Bursa de Valori Bucuresti si pe piata internationala de capital, a adaugat Nagy. Ministerul Comunicatiilor a selectat la inceputul anului banca de investitii Credit Suisse First Boston pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de listare la bursa a pachetului de actiuni pe care statul il mai detine la RomTelecom, insa contractul nu a fost inca semnat.
Actionarul majoritar al RomTelecom este grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine, din 2003, 54,01% din actiunile companiei.
RomTelecom a incheiat anul 2005 cu un profit net de 233,7 milioane de euro, cu 4,4% mai mult decat cu un an in urma, in timp ce veniturile operationale s-au situat la 927 de milioane de euro, in crestere cu 10,3%. (D.E.)