Statul roman a ajuns la un acord de intelegere cu Daewoo Motor Company din Coreea la inceputul acestei saptamani in privinta termenilor de preluare de catre Daewoo Automobile Romania (DWAR) a 51% din actiunile societatii care produce la Craiova sub marca Daewoo si in privinta stingerii creantelor detinute de coreeni, se arata intr-un comunicat al DWAR. Acordul efectiv de preluare a actiunilor urmeaza sa fie semnat ulterior, dupa obtinerea aprobarilor necesare de la autoritatile competente din Romania si Coreea de Sud. Discutiile purtate la Seul au vizat inclusiv garantiile oferite de coreeni cu privire la situatia financiara a societatii din Banie. "E vorba despre eventuale datorii neachitate necunoscute ale DWAR catre afiliati ai Daewoo Motor. Semnarea actelor va avea loc dupa ce isi vor da acordul atat partea romana, cat si instanta de judecata din Coreea, dat fiind faptul ca Daewoo Motor este in lichidare. Cred ca acest lucru se va intampla in cursul acestui an. Suma de transfer a actiunilor va fi comunicata ulterior", a declarat Valeriu Garlea, purtatorul de cuvant al Daewoo Automobile Romania.
In urma transferului de actiuni, DWAR va intra sub controlul deplin al statului roman, avand in vedere ca statul detine majoritatea actiunilor la SC Automobile Craiova SA - societate care, la randul ei, are 49% din actiunile DWAR.
Preluarea actiunilor de la DWMC nu va afecta in nici un fel productia si vanzarea de componente si a actualelor modele de autoturisme - Matiz, Cielo si Nubira.