Consiliul Concurentei a inceput analiza cu privire la ajutorul de stat in cazul fostei banci Bancorex, dupa ce a primit notificarea de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai institutiei de concurenta.
Verificarea legalitatii ajutorului de stat prin care s-au acoperit datoriile Bancorex la momentul fuziunii prin absorbtie cu Banca Comerciala Romana reprezinta una dintre conditiile pe care autoritatile romane trebuie sa le indeplineasca in cadrul procesului de privatizare al BCR. Contractul de privatizare a BCR cu Erste Bank stipuleaza ca, in cazul unei decizii a autoritatii de concurenta care sa indice ilegalitatea acordarii unor sume de la buget pentru acoperirea datoriilor Bancorex, aceste valori se scad din pretul de achizitie platit in contul AVAS, comenteaza Mediafax.
Consiliul Concurentei a emis deja decizie de neinterventie in cazul concentrarii economice rezultate prin preluarea BCR de catre Erste Bank, intrucat institutia de credit austriaca nu derula niciun fel de operatiuni pe piata romaneasca. (D.E.)