Vesti bune pentru intreprinzatorii doljeni care doresc sa primeasca sprijin financiar din partea statului. In perioada imediat urmatoare, se da startul la depunerea on line a solicitarilor de fonduri nerambursabile pentru sase din cele noua programe cu finantare de la bugetul de stat pe anul 2009, pentru sustinerea dezvoltarii IMM-urilor.
Primul este "Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii", pentru care prima zi de inscriere va fi 5 mai, incepand cu ora 9.00. Perioada de inscriere va dura doar cinci zile, asa ca persoanele interesate ar trebui sa se grabeasca. "Inregistrarea se face on line, prin completarea Formularelor de preselectie in Registrul Unic Electronic, aplicatia fiind disponibila pe site-ul www.animmc.ro incepand cu 05.05.2009, ora 9.00 (pentru programul 1), si 12.05.2009, ora 9.00 (pentru celelalte)", a declarat Radu Mirea, directorul executiv al Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Craiova.

Inscrieri pana la epuizarea bugetului

Din categoria programelor pentru care inregistrarea va incepe pe 12 mai face parte si "Programul pentru sprijinirea transferului afacerilor" (sustine integral cheltuielile pentru plata taxelor si tarifelor necesare realizarii transferului afacerilor), pentru care exista un buget alocat la nivel national de 200.000 de lei. Inscrierile se vor putea face pana la epuizarea bugetului. Tot de pe 12 mai si pana la epuizarea bugetului se vor putea inregistra si intreprinzatorii care vor sa acceseze fonduri de la buget prin "Programul pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit". Alocarea nationala pentru acest program este de 3,2 milioane de lei, iar potentialii beneficiari vor putea primi maximum 100.000 de lei.

Trei proiecte cu inregistrare in perioada 12-18 mai

2009 este ultimul an in care se va mai acorda acest sprijin, deoarece incepand cu anul viitor profitul reinvestit nu se va mai impozita.
Intreprinzatorii doljeni vor putea primi bani si prin "Programul pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului" (alocare de aproximativ 1,2 milioane de lei), prin care se finanteaza maximum 70% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (mai putin TVA), in limita a 20.000 lei/beneficiar.
Cel mai mare buget (7,3 milioane de lei) il are "Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata". Pentru toate aceste trei proiecte inregistrarea on line se va putea face in perioada 12-18 mai.