Vesti bune pentru femeile din Dolj care vor sa mearga la munca in Spania. Termenul-limita pentru depunerea CV-urilor s-a prelungit cu patru zile.
Doljencele mai au la dispozitie doua zile pentru a se inscrie in cursa pentru ocuparea unui loc de munca in Spania. Data-limita de depunere a CV-urilor pentru participarea la bursa locurilor de munca pentru agricultura in Spania, organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in perioada 17-18.02.2010 in municipiul Teius (judetul Alba), este 16 februarie 2010. "Pentru participarea la aceasta selectie se depune CV EOROPASS in limba romana la consilierul EURES din judetul de domiciliu al persoanei solicitante", a declarat Aurora Tiribeja, directorul coordonator al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj, care a precizat ca principala conditie impusa de angajatorul strain este experienta in agricultura. În plus, persoanele interesate trebuie sa fie apte pentru munca grea, in spatiu neacoperit, minimum sase ore/zi. Cazarea este asigurata, iar salariul oferit este de 37 de euro brut/zi, durata contractului fiind de trei luni. "Pana la aceasta data, la consilierul EURES din cadrul AJOFM Dolj au fost depuse peste 150 de CV-uri", a explicat Aneta Badulescu, purtatorul de cuvant al AJOFM Dolj.

220 de locuri de munca in agricultura prin EURES

Acestea nu sunt singurele posturi disponibile pentru persoanele interesate sa plece la munca in strainatate, in domeniul agricol. Cei care, din diverse motive, nu pot sau nu vor sa participe la aceasta bursa au la dispozitie 220 de locuri de munca oferite de angajatorii din Danemarca, prin reteaua EURES. Acestea constau in zece posturi de gradinar in sera, respectiv ajutor gradinar in sera; zece posturi de lucrator in ferme de crestere a animalelor, de cultivare a fructelor si legumelor si 200 de posturi de muncitor necalificat in agricultura (la recoltare diverse fructe si legume - capsune, zmeura, mazare, ceapa, dovleci). Pentru cele 200 de posturi de muncitor necalificat se cere experienta in domeniu, varsta minima 18 ani si cunoasterea limbii engleze la un nivel mediu. Pentru celelalte 20 de locuri de munca, aplicantii trebuie sa fie absolventi de liceu/facultate cu profil agricol sau sa fie studenti la o facultate de agronomie si sa aiba disponibilitate pentru invatarea limbii daneze. Alta conditie impusa de angajatorii danezi este cunoasterea limbii engleze, iar experienta constituie un avantaj.