b365.realitatea.net informeaza : Pasajul Mihai Bravu va fi gata la primavara
Pasajul suprateran Mihai Bravu-Splai Unirii va fi terminat in aprilie 2012, a anuntat joi primarul general, Sorin Oprescu. Lucrarea va consta din doua pasaje paralele, cate unul pentru fiecare sens. Primaria va plati 28 milioane de euro pentriu realizarea acestui pasaj.
"Suntem in stadiu avansat cu lucrarile, dupa cateva luni in care am stat pe loc, din cauza unor oameni care au viziunea santurilor si au incercat sa ne puna bete in roate (n.r. Prefectul Capitalei a suspendat de doua ori autorizatia de constructie pentru ca lucrarea nu avea PUZ). In primele patru luni ale anului urmator pasajul va fi gata", a declarat primarul general Sorin Oprescu.
Potrivit specialistilor implicati in realizarea lucrarii, noul pasaj va fi realizat dupa ultimele norme europene, astfel ca va avea o durata de viata de cel putin 100 de ani si va fi mult mai sigur in cazul unui cutremur.
Primarul general, aflat in vizita pe santierul lucrarii a ținut sa lase la temelia pasajului un mesaj viitoarelor generatii. Mesajul a fost pus intr-un tub de metal pe care edilul l-a aruncat intr-unul dintre pilonii pasajului.
Viitorul pasaj suprateran va face legatura Calea Vacaresti si Soseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii si va avea cate doua benzi pe fiecare sens. Lucrarea va consta de fapt din doua pasaje supraterane paralele pe directia Calea Vacarești - Mihai Bravu, cate unul pentru fiecare sens de circulatie. Lungimea totala a lucrarii este de 644 metri.