Cele mai cunoscute somitati internationale din domeniul medicinei dentare vor fi prezente la Constanta, in perioada 20-31 mai a.c., cu prilejul organizarii celui de-al VI-lea Congres International de Sanatate Orodentara si Management in Euroregiunea Marii Negre si al celei de a VI-a editii a Targului Denta&Pharma, a aratat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Cornel Amariei, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii Ovidius Constanta. Congresul si manifestarea expozitionala ce reuneste ofertele de produse ale producatorilor si importatorilor de aparatura stomatologica si nu numai, sunt organizate de Facultatea de Medicina Dentara constanteana in colaborare cu Camera de Comert, Industrie Navigatie si Agricultura Constanta, prin SC Expolitoral SRL.

La manifestarea expozitionala dedicata tehnologiei stomatologice vor fi prezente un numar de 30 de firme expozante, care isi vor prezenta produsele pe o suprafata de 240 mp in Campusul Universitatii Ovidius, a precizat Ion Danut Juganaru, vicepresedintele institutiei camerale constantene. "Acest targ a ajuns la o anumita maturitate", a subliniat Juganaru. Suita de manifestari prilejuite de Denta&Pharma mai cuprinde si al II-lea Congres International al Asociatiei Germane de Medicina Dentara, cateva simpozioane, cursuri internationale de medicina dentara, precum si Scoala Internationala de Vara de Bioetica, Sanatate Publica si Managementul Serviciilor de Sanatate. De altfel, asa cum s-a practicat si la editiile anterioare, Congresul de Medicina Dentara va fi organizat in doua sesiuni paralele atat la Constanta, cat si la Albena in Bulgaria. In ceea ce priveste oportunitatile de cazare si de masa pentru invitati-peste 1000 de persoane la care se vor mai adauga cel putin 3000 de specialisti stomatologi care vor fi prezenti doar la sesiunea de la Constanta- atat Amariei cat si Juganaru au fost de acord ca litoralul romanesc ofera preturi mai ridicate.

Litoralul mioritic, mai scump decat cel bulgaresc

Un exemplu elocvent in acest sens este faptul ca un loc de cazare cu all inclusive (toate mesele incluse) la un hotel de 4 stele din Albena este mai ieftin decat un hotel similar de pe litoralul mioritic care nu ofera decat un mic dejun destul de slabut, au aratat Juganaru si Amariei. Cat priveste participarea la congres, decanul Facultatii de Medicina Dentara din Constanta a amintit pe Cinthya Pine, decanul Facultatii de Medicina Dentara din Liverpool (Marea Britanie), care sta aproape tot timpul anului in SUA, la Institutul de Cercetare Dentara din aceasta tara. Totodata, lista somitatilor internationale din domeniul dentar mai include si pe profesorul Keneth Eaton de la Institutul Regal din Medicina Dentara din Londra si consilier pe probleme de stomatologie la Uniunea Europeana, alaturi de profesorul italian Leonardo Picinetti, responsabil de programe in domeniul medicinei dentare la Uniunea Europeana si de Davis Cohen, seful Stomatologiei din Israel. La acestia se adauga si 20 de profesori de medicina dentara complementara din Germania, precum si toti decanii facultatilor de medicina din Romania, alaturi de alte cadre didactice universitare.