In goana dupa profit, comerciantii galateni au dat startul reducerilor inainte de termenul stabilit prin lege, si anume 15 ianuarie. Astfel, mai multe magazine din oras, cum ar fi unele din Micro 19 sau Tiglina, au afisat deja reduceri de pana la jumatate din pretul hainelor, in speranta ca vor atrage cat mai multi clienti, iar stocurile de marfa pentru sezonul rece vor fi lichidate.

Directorul Protectiei Consumatorilor, Marioara Gatej, ne-a explicat ca in aceasta perioada soldarile sunt nelegale, in prezent fiind permise doar vanzarile promotionale. "O sa facem si noi o vizita prin oras, iar comerciatii care incalca legea vor fi sanctionati", ne-a asigurat Marioara Gatej.

Notificari catre Primarie

Comerciantii care se decid sa practice reduceri in perioada 15 ianuarie - 15 aprilie sunt obligati sa notifice administratia locala cu cel putin 15 zile inaintea inceperii vanzarii de produse la pret redus. Practic, agentii economici trebuie sa informeze Primaria in legatura cu perioada in care vor avea reduceri la marfa ramasa in stoc din cea adusa pentru sezonul rece.

Afisarea dubla a pretului este obligatorie

Pe de alta parte, o obligatie a vanzatorilor este afisarea pretului vechi, dar si a pretului calculat dupa reducerea aplicata. "Comerciantii sunt obligati sa prezinte consumatorilor ambele preturi, altfel risca sa fie sanctionati", a mai declarat Marioara Gatej.