15 galateni vor munci in Spania, acestia fiind recrutati de angajatorii din aceasta tara care au fost prezenti in zilele de 28 si 29 noiembrie la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru a cauta forta de munca pentru un numar de 9 meserii. Potrivit declaratiei directorului executiv al institutiei, Victoria Movileanu, la interviurile care au avut loc in decurs de doua zile s-au prezentat 32 de candidati care au dorit sa obtina un job in Spania. Astfel, vor munci in strainatate 4 soferi de camion, un macelar, 5 lucratori in carmangerie, 3 electricieni si 2 tamplari aluminiu si PVC.

"Persoanele interesate se pot prezenta in continuare la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru a depune actele necesare si pentru a fi luate in baza de date a institutiei", a mai precizat directorul executiv al AJOFM, Victoria Movileanu.

In urma primei actiuni de acest tip, care s-a desfasurat la inceputul lunii septembrie, dintre cele 60 de persoane care au dorit sa munceasca in Spania au fost selectate 17 in meseriile de mecanic de camion, electrician vehicule, electrician reparatii electrice si frigotehnist.

Galatenii care doresc sa culeaga capsuni in Spania si au experienta in agricultura sunt asteptati la sediul institutiei pentru a-si depune dosarele cu actele solicitate de angajatorii straini.