Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) scapa de datoriile pe care le inregistreaza la bugetul de stat prin intermediul Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), care beneficiaza de un ajutor guvernamental de 215 milioane de lei.
Sefii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia s-au deplasat ieri la sediul Ministerului Economiei pentru a pune la punct documentele privind lichidarea unor datorii existente intre Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, precum si intre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si bugetul de stat. Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare beneficiaza din partea guvernului de un ajutor in valoare de 215 milioane de lei. La randul ei, RAAN Drobeta Turnu Severin are de achitat catre Societatea Lignitului, in contul carbunelui livrat in ultimii ani, 181 de milioane de lei. Daniel Burlan, directorul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, a declarat ca a pregatit actele necesare si le-a depus la Ministerul Economiei, pentru ca firma pe care o conduce, aflata in patrimoniul statului, sa poata sa beneficieze de cea mai mare parte a sumei de 215 milioane de lei si sa lichideze datoria 181 de milioane de lei existenta intre cele doua societati, respectiv intre Societatea Lignitului si bugetul de stat.

SNLO are datorii de 176 de milioane de lei

In prezent, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia inregistreaza catre bugetul de stat datorii de 176 de milioane de lei. De asemenea, producatorul de carbune are de achitat catre furnizorii sai alte 40 de milioane de lei. Valoarea creantelor pe care Societatea Lignitului le are de incasat depaseste insa suma de 370 de milioane de lei, din care 181 de milioane numai de la RAAN: "Mai avem de primit, pe langa banii de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, bani de la CET Arad, CET Brasov, precum si alte 70 de milioane de lei de la BEST Recuperare Creante SRL. De la aceasta firma nu am primit in acest an nici un leu, iar de la RAAN ultimii bani i-am incasat in luna februarie 2009. Stiu ca este in derulare o ancheta in ceea ce priveste creantele cesionate catre BEST, insa, deocamdata, nu avem vreun rezultat. Asteptam in zilele urmatoare si Corpul de Control din Ministerul Economiei pentru a face verificari in acest caz", a mentionat Daniel Burlan, directorul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, prezent ieri la Ministerul Economiei.