Investitorii in Societatile de Investitii Financiare (SIF) pot fi multumiti. O analiza financiara recenta arata ca acestea inregistrau, la finele primului semestru, active nete de 6,52 miliarde de lei, cu 28,6% peste nivelul de la finele anului precedent, iar profitul cumulat a urcat cu 23,5% fata de valoarea raportata in decembrie 2005, la 309,5 milioane de lei. Exprimata in moneda europeana, suma activelor nete ale SIF era la sfarsitul acestei lunii de 1,82 miliarde de euro, cresterea pe primul semestru fiind de 32,5%.
SIF Oltenia a consemnat cel mai ridicat profit, de 91,5 milioane de lei, societatea plasandu-se pe prima pozitie in topul castigurilor obtinute de cele cinci SIF, la fel ca in 2005, potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC).
De asemenea, societatea inregistreaza cel mai mare activ net, de 1,68 miliarde de lei.
SIF Moldova si SIF Muntenia au raportat valori apropiate ale activului net, de 1,129 miliarde de lei si respectiv 1,121 miliarde de lei. Activele nete ale SIF Banat-Crisana au atins 1,22 miliarde, iar cele ale SIF Transilvania au ajuns la 1,35 miliarde de lei.
SIF Muntenia, care inregistra cel mai ridicat profit la sfarsitul primului trimestru, de 51,8 milioane de lei, a coborat in iunie pe locul doi, cu un rezultat de 83,7 milioane de lei.
Profitul raportat pentru SIF Banat-Crisana a fost de 72,6 milioane de lei, iar rezultatul SIF Transilvania s-a cifrat la 35,4 milioane de lei. SIF Moldova ocupa ultima pozitie in clasamentul celor cinci SIF, cu un profit de 26,1 milioane de lei. (M.C.I.)