Desi sezonul fructelor si al legumelor proaspete este pe sfarsite, iar calitatea celor care se mai gasesc inca pe pietele din oras lasa de dorit, comerciantii "intind" preturile la maximum. Spre exemplu, gogosarii se vindeau ieri in piata din Tiglina 1 cu 2,50 lei, ceapa cu 1,50 lei, morcovul cu 2 lei, iar ardeiul gras cu pana la 2,50 lei.

Nici legumele si fructele de sezon nu au preturi mai mici, de aceasta data comericantii bazandu-se pe faptul ca fiecare gospodina isi va aproviziona camara pentru perioada rece. Astfel, in piata din Micro 20 un kilogram de pere se vindea cu 3,50 lei, unul de struguri cu 4 lei, iar unul de mere cu 2,50 lei.

Cu toate acestea, directorul Administratiei Pietelor Agroalimentare, Emil Popa, ne-a spus ca luna noiembrie este considerata una destul de buna din punct de vedere al vanzarilor, chiar daca de acum comericantii au inceput sa renunte la tarabele de pe platforma neacoperita a pietelor din oras.

"Nu stiu care sunt preturile din piete, insa va pot spune ca a mai scazut numarul tarabelor ocupate in afara pietelor acoperite, dar procentul este mic. Noiembrie si decembrie sunt luni bune. Gradul de ocupare in piete scade pana la un sfert in lunile ianuarie si februarie", a spus Emil Popa.