Dan Sova: Bugetul de stat pe 2012 nu prevede organizarea alegerilor de anul viitor

Senatorul PSD, Dan Sova, a dezvaluit miercuri seara la emisiunea Subiectiv de la Antena 3, ca in bugetul de stat pe 2012 nu sunt prevazute fonduri pentru organizarea alegerilor de anul viitor.
Senatorul spune ca a descoperit acest lucru atunci cand proiectul de buget a fost trimis de Guvernul Boc in Parlament. "Am intrebat de ce nu a fost prevazuta in buget organizarea alegerilor și mi s-a spus ca s-ar putea aloca bani la Fondul de rezerva. Ca si cand alegerile ar fi o calamitate", a comentat parlamentarul PSD.
Dezvaluirea vine in contextul in care in ultimul timp PDL a clamat pe toate vocile ca alegerile de anul viitor vor fi comasate ca sa se faca economii. Mai mult, pedelistii isi fac o adevarata campanie in favoarea comasararii alegerilor vorbind in proiectul de lege despre o suma exacta care ar fi economisita.
Astfel, potrivit MAI, care a elaborat proiectul de comasare, organizarea simultana a alegerilor ar reduce cheltuielile la jumatate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro, iar cheltuielile pentru pregatirea, organizarea si desfaaurarea alegerilor din anul 2012 se vor suporta de la bugetul de stat.