AGERPRES informeaza: Senatorul Gheorghe Marcu propune instituirea unei taxe claw-back pentru energia electrica produsa de hidrocentrale
Senatorul Partidului Social Democrat, Gheorghe Marcu, propune instituirea noii taxe claw-back asupra producatorilor de energie electrica in sistem hidro.
El a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca va depune la Senat un proiect de hotarare care urmareste ajustarea pretului energiei electrice produse in hidrocentrale la nivelul mediei dintre energia electrica obtinuta din termocentrale si centrale nucleare. Marcu doreste ca sumele incasate din taxa claw-back sa constituie venituri la bugetul de stat, iar fondurile astfel obtinute sa fie utilizate in dezvoltarea sectorului energetic. "Este o taxa identica celei impuse producatorilor de medicamente. Prin aceasta initiativa vom ataca direct baietii destepti din Romania", a afirmat Gheorghe Marcu. Senatorul social-democrat estimeaza ca sumele atrase de stat prin aplicarea taxei claw-back la energia produsa in sistem hidro se cifreaza la circa 200 de milioane de euro pe an.