O noua scumpire a pâinii pare inevitabila, chiar înainte de Paste, în urma cresterii pretului grâului cu 0,1 lei/kg.
„În ultima saptamâna, pretul grâului a crescut cu zece bani pe kilogram, pâna la 1,05 lei/kg. Vom asista în perioada urmatoare la o scumpire a pâinii. Fiecare va aplica o anumita crestere, în raport cu costurile de productie“,  a declarat ieri presedintele Rompan, Aurel Popescu. Acesta a estimat ca pretul grâului va ajunge la 1,1 lei kilogramul, pâna la aparitia noii recolte de grâu.
„Stocurile de grâu au ajuns în prezent sub 70.000 de tone. Începând din luna martie, cei opt depozitari din România au acces la aproximativ 60.000 de tone de grâu din rezerva de stat. Ei achizitioneaza acest grâu cu 0,75 lei/kg si ni-l vând noua cu 1,05 lei/kg. Oricum, nu avem de ales. Chiar daca suntem în pierdere, suntem obligati sa producem, pentru ca avem datorii la banci“, a mentionat presedintele Rompan, citat de NewsIn.
Pe de alta parte, în ceea ce priveste reducerea TVA la alimentele de baza, Aurel Popescu a precizat ca Ministerul de Finante nu a luat nici o decizie. Discutiile vor continua însa în perioada urmatoare.