Termoelectrica si Electrabel vor semna, marti, un memorandum de intelegere pentru constructia unei termocentrale la sucursala Borzesti a producatorului de energie detinut de stat, a anuntat, luni, filiala grupului GDF Suez. Electrabel a castigat in luna septembrie licitatia organizata de Termoelectrica pentru constructia la Borzesti a unui grup nou de productie a energiei de 400 MW, investitie de 300-400 milioane euro. Electrabel, controlat de grupul GDF Suez, a renuntat la un proiect similar al Termoelectrica de la sucursala Doicesti, unde se calificase in faza finala a negocierilor, la concurenta cu grupul rus Mechel, care s-a retras si el. Totodata, Termoelectrica a incheiat saptamana trecuta un memorandum cu grupul CEZ (Cehia) pentru asocierea in vederea constructiei unei unitati noi de productie a electricitatii la filiala Galati. Investitia de la Galati vizeaza constructia unui grup de 400 MW in ciclu combinat pe gaze naturale, investitie evaluata la circa 300-400 milioane euro.
Compania, al carei actionar majoritar este Ministerul Economiei si Finantelor, a incheiat, in luna iunie, cu consortiul format din Enel (Italia) si E.ON Kraftwerke (Germania) un memorandum pentru infiintarea unei firme mixte care va construi o termocentrala noua pe huila, de 800 MW, pe platforma actualei unitati din Braila, printr-o investitie de circa un miliard de euro.
Termoelectrica are trei filiale de productie a energiei electrice ti termice, respectiv Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuretti ti Electrocentrale Galati, precum ti patru sucursale, fara personalitate juridica - Borzetti, Braila, Doicetti ti Paroteni.