Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) solicita servicii de consultanta din partea unor firme de reputatie internationala in domeniul consultantei strategice, in vederea restructurarii Companiei Nationale Posta Romana, se arata intr-un comunicat al ministerului. Astfel, firmele de reputatie internationala in domeniul consultantei strategice interesate si eligibile sunt invitate de MCTI sa depuna scrisori de interes. Candidatii ce doresc sa se precalifice pentru etapa de ofertare trebuie sa demonstreze ca au experienta in calitate de consultanti pentru companii de stat cu cifra de minimum 100 de milioane de euro si experienta de consultanti pentru operatori postali.
De asemenea, cei interesati trebuie sa dovedeasca faptul ca au experienta in elaborarea de studii, strategii si planuri de restructurare si reorganizare a operatorilor postali in Europa si in special in Europa Centrala si de Est.
Totodata, MCTI solicita servicii de consultanta din partea unor banci de investitii de reputatie internationala, in vederea privatizarii Companiei Nationale Posta Romana.