Blogul lui Constantin Gheorghe : O explicatie

Tenacitatea cu care Traian Basescu promoveaza "reintregirea salariilor" bugetarilor, pe care, asa cum declara azi, a decis-o, este citita de toata lumea in cheie electorala. Eu am o alta explicatie, facand legatura cu stirea asta, care a trecut oarecum neobservata: "Restantele de plata la banci au crescut cu un miliard de lei in ianuarie 2012, ajungand la 23,3 miliarde de lei". Adica aproape sase miliarde de euro! Prieteni, e groasa!
Cred ca la originea acestei insistente a lui traian basescu sta presiunea bancilor, pentru ca majoritatea restantierilor sunt bugetari si fosti bugetari. E foarte posibil ca deja cateva banci sa se afle in dificultate, si n-au cum rezolva lucrurile, chiar daca i-ar executa silit pe debitori. Si spera ca prin marirea salariilor bugetarilor sa mai reduca din restante. Acum, eu, sincer, vreau sa-i vad faliti pe idiotii din banci, care au fost primii care au apludat "austeritatea". Sa si-o ia in freza!
Daca asta este adevarata motivatie(castigul electoral fiind basca!), se explica si insistenta unora in a demonstra ca marirea salariilor bugetarilor nu duce la crestere economica. Dar s-o spuna p‘a dreapta, nu sa foloseasca argumente infantile, de genul "rade coana Ieuropa de noi!" Evident, nici vorba de cresterea consumului, deci nici de crestere economica. Ar fi tot o operatiune de salvare a bancilor, ce-i drept mai complicata, pe care tot statul o plateste, pana la urma.
Atunci, ce facem? Pentru ca problema salariilor bugetarilor ramane, cum si problema restantelor la banci ramane, cum si problemele bancilor, din aceasta cauza, raman. Cum o rezolvam?