Mediafax.ro informeaza: Schwartzenberg: Ghita a incercat fraudulos sa foloseasca Realitatea pentru a-si face propriul post TV
Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea, a anuntat vineri ca avocatii lui depun "multiple plangeri penale" la adresa lui Sebastian Ghita, care a incercat "fraudulos" sa utilizeze angajatii, sigla, licenta, studiourile si echipamentele Realitatii "pentru a naste fara niciun drept" alt post TV.
Intr-o scrisoare transmisa, vineri, catre personalul Realitatea Media si MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg rezuma situatia de la Realitatea spunand: "Plastic vorbind, am cumparat un autobuz si ma uit siderat cum fostul sofer (dat deja afara) incearca sa fuga cu tot cu autobuz, cu pasageri cu tot si cu bagajele tuturor si cu banii incasati pe bilete, fara sa inteleaga ca mai devreme decat intelege el urmeaza un final dezastruos!".
In plus, Elan Schwartzenberg precizeaza ca detine in nume propriu 92% din actiunile Realitatea Media. "Tranzactia este irevocabila; pentru cei care au avut curiozitatea (colegi din presa sau reprezentanti ai unor 'institutii'), acest fapt apare negru pe alb la Registrul Comertului din Cipru si, de asemenea, este vizibil ca nu exista vreo ipoteca sau orice alt fel de gaj sau conditionare pe actiunile mele", spune Elan Schwartzenberg.
El precizeaza ca a cumparat in mod "ireversibil" de la Sorin Ovidiu Vantu trustul Realitatea. "Este adevarat ca exista o suma de bani intr-un cont 'escrow' suma pe care eu nu o mai detin odata virata in respectivul cont, dar pe care nici Sorin Ovidiu Vantu nu o poate accesa pana cand avocatii mei si avocatii lui nu finalizeaza negocierile referitoare la problemele financiare pe care le-am descoperit ulterior tranzactiei; indiferent de suma asupra careia vor cadea de acord avocatii, tranzactia nu este afectata in nici un fel", explica Elan Schwartzenberg.
"Daca, precum spune Sebi (Sebastian Ghita, n.r.), a face afaceri cu Vintu e un pacat, atunci contractul lui de management (incheiat pe vremea cand trustul Realitatea era condus de Vintu, n.r.) este mult mai 'pacatos' decat simpla mea operatiune de achizitie", mai spune Schwartzenberg.
Totodata, Elan Schwartzenberg spune ca i-a oferit lui Sebastian Ghita posibilitatea continuarii contractului de management si/sau actiuni: "Din pacate nu a dorit decat sa-si incerce norocul pe banii mei...".
In ceea ce priveste reorganizarea judiciara a Realitatea Media, Elan Schwartzenberg spune ca a inceput acest procedeu - din care societatea va iesi "cu brio" - deoarece Sebastian Ghita "a insistat personal".