Conducerea Petrom va fi asigurata de ieri si pana la mijlocul lunii viitoare de doi directori interimari reprezentanti ai noului actionar majoritar al societatii, grupul austriac OMV. De altfel, din 15 ianuarie 2005, Consiliul de Administratie al celei mai mari companii din industria petroliera din Romania va fi format din sapte membri. Din acestia, patru vor fi numiti de grupul austriac, doi de catre Guvern si unul va fi independent.
Cei doi directori interimari care se vor ocupa de Petrom pana la jumatatea lui ianuarie sunt Werner Schinhan, senior vice president si director de dezvoltare si strategie in OMV, si Hilmar Kroat-Reder, director al OMV Mergers&Acquisitions Legal. Ei au stabilit, ieri, componenta noului Comitet Director, care include patru membri ai OMV si doi reprezentanti ai Petrom.
Grupul austriac va fi reprezentat de Werner Schinhan, Reinhard Pichler, Werner Ladwein si Tamas Mayer, iar din partea Petrom vor participa Gheorghe Constantinescu, directorul general al companiei, si Florin Constantinescu, fostul sef al departamentului de prelucrare titei si gaze din Petrom.
OMV a finalizat in aceasta saptamana preluarea pachetului de actiuni reprezentand 51% din capitalul social al Petrom.
Grupul austriac a achitat Ministerului Economiei si Comertului 669 de milioane de euro pentru achizitia directa a unui pachet de 33,34% din actiunile Petrom si a participat cu alte 830 de milioane de euro la majorarea de capital.