SC Altur SA, cel mai mare producator de componente pentru sisteme de franare auto din tara si cea de-a treia societate comerciala profitabila de pe platforma industriala a municipiului Slatina, va ramane cu 750 de angajati. Anul trecut, firma a disponibilizat 70 de salariati, iar alti 130 de angajati urmeaza sa fie dati afara.
 SC Altur SA, producator de piese auto din aluminiu, a instiintat Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt ca va concedia 130 de persoane, incepand cu luna aprilie. Masura are ca scop reducerea cheltuielilor si a fost luata ca urmare a slabelor rezultate financiare din ultimul timp.
„Concedierile la SC Altur SA vor incepe, de fapt, cu jumatatea lunii martie. Nu avem un criteriu dupa care vom face aceste disponibilizari. Nu vom tine cont de varsta sau de altceva, ci pur si simplu in functie de realizarile fiecaruia. Majoritatea celor concediati sunt calificati in domeniul lacatus ajustor, turnatori, strungari si frezori. Am concediat si vreo trei sau patru persoane cu studii superioare“, a declarat Alexe Veisa, director resurse umane in cadrul SC Altur SA. Se pare ca factorul important care a dus la aceste disponibilizari a fost criza economica, deoarece SC Altur SA nu mai are foarte multe comenzi.
„Nu mai avem comenzi din cauza crizei economice. Am luat insa legatura cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, pentru a se ocupa de acest caz, deoarece noi mai mult nu putem face. Vom oferi fiecarei persoane care va fi disponibilizata o suma de bani echivalenta cu doua salarii. Tin sa precizez ca nu am concediat persoane care se aflau aproape de varsta iesirii la pensie“, a mai spus Veisa Alexe.

Muncitorii nu vor sa vorbeasca

Ieri, in jurul orei 15.00, cand muncitorii societatii Altur ieseau de la munca, un redactor a fost prezent la fata locului pentru a vorbi cu acestia despre concedieri. Însa, angajatii societatii Altur au fost foarte indignati de intrebarile care li s-au adresat, in legatura cu concedierile, refuzand sa discute. Au spus clar ca ei nu stiu nimic despre aceste disponibilizari, doar sindicatele.