Negocierea Contractului Colectiv de Munca (CCM) pe anul 2008 de la Apaterm s-a finalizat, in timp ce negocierea CCM de la Apa Canal va mai dura cateva saptamani, principala neintelegere fiind legata de cresterea salariilor.

Potrivit liderului sindicatului de la Apaterm, Cristi Ciubotariu, in urma negocierilor purtate cu conducerea societatii, s-a stabilit ca salariile celor 1.090 de angajati ai societatii locale de furnizare a agentului termic si a apei calde vor creste in doua etape, si anume cu 4,5% de la 1 aprilie si cu inca 5,5% de la inceputul lunii octombrie. Potrivit aceleiasi surse, acordarea majorarii salariale a fost conditionata de indeplinirea unor serii de "obiective", cum ar fi reducerea pe cale naturala a numarului de angajati cu 5% pana la sfarsitul acestui an.

Liderul sindicatului de la Apaterm, Cristi Ciubotariu, ne-a declarat ca salariul mediu brut la nivelul societatii este aproximativ 10 milioane de lei vechi. "Majorarea salariala de care vor beneficia angajatii Apaterm este aceeasi cu cea acordata in cursul acestui an personalului din sectorul bugetar. In ceee ce priveste Contractul Colectiv de Munca de la Apa Canal, am inceput negocierea, care va mai dura cateva saptamani", a mai precizat Cristi Ciubotariu. Majorarea salariala de care vor beneficia in acest an cei 1.090 de salariati ai societatii locale de furnizare a agentului termic si apei calde este aceeasi ca si cea acordata anul trecut.

Potrivit liderului de sindicat Cristi Ciubotariu, recent s-a finalizat negocierea Contractului Colectiv de Munca la nivelul ramurii servicii si gospodarie comunala, in urma caruia s-a obtinut o majorare cu 18% a salariilor. Astfel, in cazul muncitorilor calificati categoria 1, salariul minim de incadrare este de 829 de lei de la 1 martie si de 900 de lei incepand cu data de 1 iunie. In ceea ce priveste salariul minim al unui muncitor necalificat, acesta este la nivelul ramurii de 540 de lei incepand cu data de 1 martie si 590 de lei incepand cu data de 1 iunie.