Investitorii imobiliari autohtoni au primit o lovitura grea dupa ce instantele judecatoresti au scapat din mâini parculetul din curtea Colegiului National „Stefan Velovan“ din Craiova cerut în compensatie de o mostenitoare din Bucuresti.
„Tribunalul Dolj a respins cererea petentei prin care aceasta solicita o parte din terenul din incinta Colegiului National 'Stefan Velovan', în valoare de 6,5 milioane de lei. Instanta a procedat corect si Legea învatamântului a fost respectata“, a spus Constantin Lungulescu, vicepresedintele Sindicatului Învatamântului Preuniversitar, filiala „Spiru Haret“.
Scapat de parcelare

Mostenitoarea din Bucuresti, reprezentata de cabinetul de avocatura al lui Sergiu Andon, a cerut terenul de la Colegiul National „Stefan Velovan“ drept compensatie pentru unul pe care acum sunt construite blocuri. Initial, ea a trecut în cerere si terenurile de la CN „Gheorghe Chitu“, Grupul Scolar „Ilie Murgulescu“, GS „Matei Basarab“, CN „Fratii Buzesti“, CN „Nicolae Titulescu“, Scolile nr. 32 si 30, Colegiul Tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brâncusi“, Gradinitele nr. 42, 43, 50, 45, 51, 25, 37, 52, 24, terenuri publicate în Monitorul Oficial si care sunt în proprietatea Primariei Craiova. A ramas însa la cele 2,5 ha, adica toata curtea unitatii de învatamânt, un bazin de înot si zona împadurita în care se gasesc specii de copaci protejate. „În urma celor 20 de sedinte judecatoresti, s-a oprit jefuirea patrimoniului scolii. Instanta a respins actiunea si în acest fel parcul, pe care îl folosesc atât elevii nostri, cât si locuitorii din zona, a fost salvat de la parcelare si transformare în zona imobiliara. Legea care transfera patrimoniul învatamântului la consiliile locale este o mare eroare pentru ca proprietatile scolilor sunt în mare pericol“, a explicat Panait Popescu, directorul adjunct al CN „Stefan Velovan“ din Craiova.