Dosarul care le priveste pe Gabriela Mirea si Eleonora Marin, trimis de Serviciul Teritorial Anticoruptie, s-a conexat cu alte patru plangeri care le priveste tot pe acestea. Abuz in serviciu, purtare abuziva, iar pentru Marin si exercitarea fara drept a unei profesii, sunt invinuirile care li se aduc angajatelor Primariei.

In cazul lui Silviu Vlasie, instrumentat de procurorii Anticoruptie galateni, se aflau probe, inregistrari si declaratii referitoare la cele doua angajate ale Primariei. Toate acestea au fost predate celor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati pentru ca faptele comise de angajatele municipalitatii nu erau de competenta Anticoruptiei.

Reamintim ca Silviu Vlasie a fost trimis in judecata pentru luare de mita pentru ca l-a conditionat pe un om de afaceri sa renunte la cele 11 procese pe care acesta le intentase Primariei, iar, in schimb, Serviciul de Urbanism, pe care Vlasie il conducea la acea vreme, ar fi trebuit sa renunte la o amenda in valoare de 100.000 de lei.

In acest dosar au fost cercetate si seful Serviciului Autorizari, Gabriela Mirea, dar si arhitecta sefa a municipalitatii, Eleonora Marin, care au ramas ca martore in procesul ce se deruleaza la Tribunalul Galati.

"Dosarul declinat Parchetului de pe langa Judecatorie de catre Serviciul Teritorial Anticoruptie a fost conexat la alte patru plangeri facute pe numele Gabrielei Mirea si al Eleonorei Marin de parti vatamate diferite. Acum exista un singur dosar care le priveste pe cele doua, dosar care a fost dat in lucru la Serviciul de Investigare Fraude", ne-a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Liliana Istrate.

Angajarea arhitectei sefe, in atentia procurorilor

Tot adjunctul Parchetului de pe langa Judecatorie ne-a facut cunoscut faptul ca invinuirile care li se aduc angajatelor Primariei sunt de abuz in serviciu, purtare abuziva, iar, in cazul arhitectei sefe, si exercitarea fara drept a unei profesii.

Reamintim ca un control realizat la Galati de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici a scos la iveala faptul ca angajarea arhitectei sefe este ilegala. Contractul de munca al Eleonorei Doina Marin, incheiat intre aceasta si municipalitate, nu este datat si nici inregistrat, asa cum prevede legea. Mai mult, Eleonora Marin s-a pensionat pentru limita de varsta la 8 noiembrie 2005 si, potrivit legii, ea nu mai putea fi numita intr-o functie publica. Inspectorii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici scriu negru pe alb ca in evidentele institutiei postul Eleonorei Marin figureaza si acum ca fiind vacant.